Ga naar de inhoud
UpDate

Julie: 'Als hij maar niet in zijn wielrenbroek komt aanzetten'

Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: als Julies date maar niet op de fiets komt...

Vorige keer stapte Carola spontaan in de boot bij Folkert, die ze slechts acht appjes kende. Het was gezellig en hij deelde zijn kliekjes chinees met haar. Pam schippert ondertussen een beetje tussen Jeroen en haar collega-met-kat die maar aandacht blijft vragen. En bij Julie blijft het verdacht rustig.

Pam: "Als dit zo doorgaat, spreek ik nog Frans tegen mijn vibrator straks", klaagt Julie. Het is woensdagmiddag en we maken er een uitgebreide bij-bel-sessie van. Ze heeft net gelezen dat haar nieuwe expat de wandeldate van vanavond verzet wegens te veel wind en gebrek aan zonnestralen.

"Lang leve Luz!" roepen Carola en ik in koor. "Die laat je nooit zitten", zeg ik. "Maar wel liggen", giert Carola. Luz is onze vibrator. Ik had ‘m eerst en na mijn jubelverhalen hebben Carola en Julie ‘m ook besteld. Door weer en wind gaat-ie en hij stelt nooit teleur.

Influencer avant la lettre was ik, want inmiddels zijn sommigen van ons al aan ons tweede exemplaar toe.

"Maar ja, deze keer is het dus een Franse expat?" vraagt Carola, "Ik hou het soms ook niet meer bij hoor. Je kunt wel een reis door Europa maken met die internationale dates van je."

"Sooo, ga je lekker Carool? Ben je chagrijnig?" bijt Julie van zich af.

"Oh, ja, sorry. Sorry."

Carola:
Vorige week:
Carola: 'Ik stapte zomaar bij een wildvreemde in de boot'

"Wat is er dan?" check ik.

"JA! NOU! HIJ HEEFT VERDORIE NOG STEEDS NIET GE'APPT EN HET IS ALS ZEVEN OVER TWEE!" tettert ze. "Ik zit al helemaal in de vlinderfase sinds onze date en hij is zo stil. Oh, ik haat het echt als dat gebeurt."

"Je hebt zeker de tips van Mannengeheimen weer gelezen?" vraag ik.

"Zeker!" beaamt Carola. "Weet je, ik ben dit gewoon niet gewend. Meestal appen mannen wel veel, heb je een date, is het kussen en soms klaarkomen, en daarna zie je wel verder. En nu ik iemand eens écht leuk vind, heb ik ineens zo’n stille te pakken."

Julie en ik proberen haar te sussen met corona-uitleg en dat het echt heus niks hoeft te zeggen, maar we weten allebei hoe kloterig zo’n stilte voelt.

"Oh! Mijn fijne Fransoos appt nu dat we zondag gaan wandelen", kirt Julie.

"Ik word juist gek van alle lijntjes", zucht ik. "Jeroen bombardeert mijn telefoon met foto’s van zijn surfplank, zichzelf en chatgesprekken met zijn moeder, mijn bezette collega wil steeds videobellen en Thijs is ook ineens weer terug. En dan heb ik Marcel nog, die al maanden met me wil daten maar nooit doorkomt met een datum. Zelf doe ik dus helemaal niks. Ik reageer alleen."

"Weet je wat?” oppert Carola, zaterdag gaan we eten en daar komt geen date tussen. Zelfs mijn knappe kapitein niet met zijn kliekjes."

"JAAAA!"

"Ondertussen swipe ik trouwens rustig door, hè? Ik moet toch wat om de tijd te doden."

"Maar dat moet ook", weet Julie, "verschillende lijntjes zijn helemaal niet verkeerd. Je moet pas exclusief gaan als je alles hebt wat je wilt, en anders gewoon niet."

"Ja", zeg ik, "maar als hij dat ook doet…"

"DAN IS HET EEN EIKEL!" gillen Julie en Carola.

En we gieren, als boerinnen met kiespijn. Het is met schade en schande wijs worden, daten boven de dertig. We zijn alle drie vaak genoeg verrast, verdrietig geweest en zelf een varken geweest om niet meer zomaar met open vizier ergens in te stappen. Gesteld op onze vrijheid, onze vriendschap en blij dat we niet meer op zondag verplicht mee naar schoonouders hoeven. En toch alle drie ook zo verlangend naar een nieuwe, echte liefde.

De
Lees ook:
De 5 spelregels... bij de kapper

"Ik heb vanavond een date met piloot Paul trouwens", gooi ik nog even snel in de groep. "Hij komt een pizzaatje eten aan de kade. Die zit inderdaad ook nog in mijn kaartenbak. Nu er nog geen kroegen open zijn, is dit best een goed idee, toch?"

"Zeker", beaamt Carola. "En een piloot klinkt ook wel als een echte gladjakker voor jou. Precies je type!"

"Hahaha ja", lach ik. "Hij komt op de fiets. Vanuit Zoetermeer. Dat is een uur fietsen. Sportief type blijkbaar."

"Oh gut, als hij maar niet in zijn wielrenpakje komt dan!" schatert Julie. "Weet je wel meteen hoe de vlag erbij hangt", vult Carola aan.

"Nou ladies, ik ga douchen en omkleden", zeg ik, "en epileren. Mijn benen moeten toch minstens zo glad zijn als die van hem."

Lachsalvo. Aan mijn humeur zal het in ieder geval niet liggen vanavond.

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.