UpDate

Carola: 'Ik stapte zomaar bij een wildvreemde in de boot'

07 mei 2020 11:20 Aangepast: 18 juni 2020 11:28
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: de coronacrisis zorgt voor een stuk minder aanwas van vers datemateriaal.

Pam Pam

Nu Pam wacht op een lunchdate met Jeroen en Julie op een rooksignaal van Daniel, is het opvallend rustig in de balboekjes van de drie datende vriendinnen. Zo niet bij Carola, want die heeft in stilte haar hengel alweer uitgeworpen. En hoe zit het eigenlijk met die collega van Pam en z’n selfies?

Het is woensdag en Carola deelt om 14.00 uur haar locatie in de groepsapp. Vinkeveen. Vinkeveen? Watskeburt?

Pam: Julie denkt hetzelfde en typt meteen een dubbele set vraagtekens terug. Uren blijft het stil en pas de volgende ochtend slingert Carola haar telefoon weer aan. Thee gezet, oortjes in en daar is het eerste groepsbelletje van de dag. Dat zal nog wennen worden als we straks ineens weer op kantoor moeten werken.

"Joehoe!" schalt Carola.

'Hij nam me mee uit anderhalve-meter-afstand-varen in zijn bootje en dat vond ik best gek'

"Ik was dus ineens in Vinkeveen gisteren. Hij schreef op zijn profiel dat-ie coronavrij was en dat vond ik wel een vrijbrief voor een avontuur op een saaie middag zonder kinderen of vriendinnen."

"Stond de uitslag van zijn soa-test er ook op?" roept Julie.

We bulderen. Soms is die vrouw zo grappig.

"Maar kom, vertel! Hoe was het? Is-ie knap? Is er gezoend? Gaan jullie trouwen?" som ik de standaard interesse-riedel op. We willen alles weten.

"Nou, hij was heel leuk! Nog knapper dan op de foto zelfs. Lange vent, kale kop, goede lach. Ik hou d’r van, hoor. Hij droeg zo’n blauwe chino en een wit overhemd, dus jij had ‘m zo kunnen liken, Pam. Zouden we voor de verandering eens een keer dezelfde vent leuk vinden.”

Julie Julie

"Kaal is geen kuif Carool, dus daar begin ik niet aan. Hoe heet-ie ook alweer? Toch even checken of hij tussen mijn lijstje matches staat", lach ik.

"Ja, weet je nog die gast op Inner Circle, die stuurde ons alle twee hetzelfde berichtje, over dat we zo’n prinsesje waren en dat hij nog nooit zo’n mooie lach gezien had."

"Ja! Alleen vonden we hem allebei helemaal niks. Jammer, joh. En de types van Julie zijn weer heel anders, hè Juul."

"Zeker. En daar moet je minstens native English voor zijn, want ik heb alweer een expat aan de haak geslagen", grinnikt Julie.

"Hé, maar even terug ladies, we drijven af. Met wie was jij nou in Vinkeveen Carola en waarom vertel je dat nu pas?" vraagt Julie.

"Ja Carool! Doe jij hier nu een Rico’tje?" gier ik.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige keer in UpDate:

Pam: 'Ik loop door de coronacrisis zoveel dates mis'

Een Rico’tje is een actie waar je pas veel later over vertelt, omdat je er zelf ook niet achterstaat. Of nog niet helemaal weet wat je ervan vindt. Zoiets. Vernoemd naar de man met wie ik ooit eens onder de douche stond na een lange avond wijn en spijs. Ineens realiseerde ik me dat ik dit toch niet wilde met deze man en stapte onder de douche vandaan en ging naar huis. Pas na een week vertelde ik Juul en Carool erover. En zo was de Rico geboren.

"Nee, dit is geen echt Rico’tje, want ik stuurde toch mijn locatie?"

"Fair enough", vindt Julie. “En verder?”

"Hij heet Folkert. Tja. Maar goed, hij nam me dus mee uit anderhalve-meter-afstand-varen in zijn bootje en dat vond ik best gek. Niet dat varen, maar wel dat ik na slechts een appje of acht bij een wildvreemde in de boot stap."

"Het huwelijksbootje!" lach ik.

"Nou, die boot had ik al niet gemist", giert Carola, "maar die is toch gezonken."

"Is er nou gezoehoend", dramt Julie.

Carola Carola

"Nee. Corona en alles. Hij nodigde me wel uit bij hem thuis, voor tweedehands chinees. Hebben we samen het kliekje van gisteren op zitten eten. Romantisch, joh."

HAHAHAHAHAHA

"Maar serieus, hij is echt heel leuk", geeft Carola toe. En we zijn alle drie even blij. We gunnen elkaar de wereld en passen op elkaar. En wanneer iets niet lijkt te kloppen, zeggen we het ook. Wel honderd keer als het moet. En zonder oordeel.

"In het kader van de Rico’tjes…" zeg ik, "heb ik gisteren een uur gevideobeld met mijn collega. Die van die kat, ja. Op mijn vrije dag. Dat was heel gezellig, totdat zijn vriendin een kopje koffie op zijn bureau kwam zetten. Jammer hoor, maar hier ga ik niet aan beginnen."

"Heel goed!" roept Carola.

"Maar Pam? Waarom horen we nu al dagen niks over Jeroen?"

"Die is even chinees halen!" roep ik en van het lachen beginnen we op ons vrolijkst aan de dag.  

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens linksboven op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore