UpDate

Pam: 'Ik loop door de coronacrisis zoveel dates mis'

30 april 2020 13:06 Aangepast: 30 april 2020 13:34
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: de coronacrisis zorgt voor een stuk minder aanwas van vers datemateriaal.

Pam Pam

Julie is benieuwd of ze nog iets van Daniel zal horen. Na hun verrassende, maar gezellige thuiswerkdag blijft het verdacht stil op de lijn. Ondertussen verlangt Pam naar een  lunchdate met Jeroen. Of sowieso een date.

Het is Koningsnacht en normaal zouden Julie, Pam en Carola nu het Spui, de Lange Poten en het Plein afschuimen. Tenminste, sinds een jaar of drie is dat het nieuwe normaal. Iedereen zorgt dat alle koters bij de ex zijn en dan begint de avond met een borrelplank op het terras. Daarna een salade en het is slechts een kwestie van tijd voordat er ook frieten worden besteld.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Julie: 'Op zijn foto's op Tinder zag Daniel er heel anders uit'

Ondertussen wordt de wijn zonder overleg aangevoerd, want dat er geproost wordt is wel duidelijk. Op het leven, op de liefde, op de vrijheid. Daarna wordt er een beetje gedanst en gesjanst in een kroeg met een kleine dansvloer. Wat loeren en sloeren links en rechts en vooral veel lachen. En de nacht eindigt steevast in een club, zo eentje waar je kunt dansen alsof je leven ervan afhangt. Pam is meestal de pot. Dat wil zeggen, voor alle drankjes die niet door de verse heren worden aangeboden. De volgende ochtend stuurt ze Tikkies naar de Juul en Carool en klaar is Kees.

Maar nu dus niet. Nu zitten we bij mij, Pam, op het balkon, met anderhalve meter afstand en ieder een glas wijn. En een borrelplankje, dat dan weer wel.

"Ik mis het dansen zo. Alles losgooien en stralen en genieten."

"En het flirten natuurlijk!" lacht Carola.

"Ja, maar echt! Een beetje sjansen in de stad is er niet meer bij. Koningsdag en Bevrijdingspop betekende altijd nieuwe aanwas. Oude bekenden tegenkomen, knappe mannen die ineens weer single zijn. Die vind je allemaal niet op de apps, hoor. Ik loop zoveel dates mis nu."

"I know!" beaamt Julie. "En op kantoor kun je ook niet flirten nu. Bij mij in de kinderopvang lopen vooral vrouwen rond, maar jij viste nog wel eens wat leuks op uit de salesafdeling."

Julie Julie

"Jahaaa, weet je nog Remco, die altijd door de ruit van de vergaderzaal stond te zwaaien? Of Jacco, die stiekem lieve briefjes in mijn jaszak stopte?"

"Je bent gewoon een business babe!" giert Carola. We schateren zo luid op het balkon, dat de buurman even komt kijken. Best een knappe vent ook, voor een veertiger.

"Leve de koning!" roept Carola naar de gluurbuur, die hoofdschuddend weer naar binnen gaat.

"Als er een babe uit die business kwam, dan zou ik haar houden hoor", verzucht ik. Carola en Julie hebben allebei al lang en breed gebaard, maar mijn eierstokken kletteren nog aan alle kanten. Julie wil haar hand op de mijne leggen, maar bedenkt zich net op tijd. Da’s natuurlijk geen anderhalve meter meer dan. Wel lief van haar.

"Haar ja?" glimlacht ze.

"Ja, als ik zwanger ben, dan wordt het vast een meisje. Als ik over een jaar nog steeds niet verder dan dit ben met Jeroen, of met wie dan ook, dan ga ik het gewoon zelf doen. Ja. Ik moet gewoon zorgen, toch? Ik heb zoveel liefde te geven."

"Zo is dat, schatje", zegt Carola, "en dan zijn Julie en ik haar suikertantes."

"Zeker!" lacht Julie, “Doen we het gewoon samen. Hebben we toch nog een dochter, Carool!"

We lachen hard en ik hou van deze vrouwen.

"Wat is de status met Jeroen inmiddels?" peilt Carola.

"Al sla je me dood. We bellen elkaar nog wel, facetimen ook, maar zien zit er niet in. Hij is bij zijn familie in Eindhoven en heeft nog steeds de ene regieklus na de andere. Geen coronacrisis voor hem blijkbaar. En dus ook geen kusjes voor mij. Ik hou al wel een beetje van hem hoor, maar hier ga ik niet op wachten natuurlijk. Tot meneer een keer tijd voor me heeft."

Carola Carola

 "Ik heb ook geen woord meer van Daniel gehoord", zucht Julie. "Geen woord. Ik snap er niks van, want het was op zich best leuk."

"Misschien ligt zijn telefoon bovenop het keukenkastje en kan hij er niet meer bij?" grapt Carola.

Grinnik.

"Zullen we volgende week Bevrijdingsdag ook maar op deze manier vieren?" vraagt Julie. Ze plant altijd graag vooruit. Begrijpelijk wel, lege vrije dagen zijn toch best beladen als single.

"Ja leuk", lacht Carola, "tenzij het ineens be-vrij-ingsdag wordt natuurlijk."

En we schateren weer, terwijl ik zonder overleg de glazen weer vol schenk. Op de terugweg naar de koelkast check ik mijn telefoon.

"Als een collega je ineens selfies met zijn kat gaat sturen, is dat geen goed teken, toch?" roep ik vanuit de keuken.

"Business baby!" klinkt het in koor vanaf het balkon. En ik stuur toch maar weer een appje naar Jeroen. Kom je morgen alvast de vrijheid vieren?

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens linksboven op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore