UpDate

Julie: 'Op zijn foto's op Tinder zag Daniel er heel anders uit'

23 april 2020 06:41 Aangepast: 24 april 2020 22:09
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Julie had zich iets meer in haar date moeten verdiepen...

Pam Pam

UpDate 1: Doe altijd vooronderzoek

Pam: Natuurlijk luisterde Julie niet naar ons en ging ze toch naar Daniel. Nieuwsgierigheid roept blijkbaar harder dan twee vriendinnen bij elkaar. En dus had ze haar eerste date met de expat bij hem thuis.

"Schat? Was het leuk?" Carola belt in en stelt de vraag die ook voor mij belangrijker is dan de 46 mailtjes in mijn inbox. Het is al 11 uur geweest en Julie heeft nog niks laten horen. Gisteren stuurde ze wel keurig haar locatie door, want dat is onze girlcode. Altijd als we daten, of het nu thuis is of in de kroeg (dat waren nog eens tijden…), moet iemand van ons cluppie weten waar je bent. Je weet nu eenmaal nooit wat voor gekkie je van Tinder trekt. Of Happn. Of uit de voetbalkantine van je zoon. Anyway.

"Hij was echt heel aardig", antwoordt Julie. "En..."

"Ja? Was hij lief voor je?" vraag ik.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week in UpDate:

Singles Pam, Julie en Carola geven je een UpDate: 'Eerste date thuis maakt alle magie kapot'

"Absoluut. We spraken Engels natuurlijk en dat ging prima. Mooi huis ook, strak van het design. Op kosten van de baas uiteraard. En ik heb nog best wat werk kunnen doen ook, dus dat is mooi. Ik voelde me toch een beetje schuldig, ook al werkt iedereen nu thuis en vast niet zo efficiënt als normaal."

"Oké, oké,” knik ik.  "Heeft hij lekker voor je gekookt?"

"Hij maakte een broodje met verse zalm voor me, en een smoothie met bosbessen en limoen. Goed toch?"

"Netjes Juul, netjes", zeg ik.

Carola Carola

"Ho, ho," roept Carola. "Laten we niet te vroeg juichen. Ik proef namelijk een ‘maar’."

"Nu je het zegt ja, ik hoor ook een twijfel. Hoe zit dat, Julie?"

 

Het valt even stil in het groepsgesprek.

 

"Nou…" Julie bouwt de spanning op, zoveel is duidelijk.

"Hij is, ehm, maar 1 meter 70. En ik had mijn nieuwe hakken aan, en…"

 

Lachsalvo to the max nu.

 

"Oh nee schat", giert Carola, "wist je dat niet dan?"

"Hij had er niets over in zijn profiel gezet op Tinder. En nee, ik had er ook niet naar gevraagd. Op zijn foto’s leek hij best groot, of nou ja, lang genoeg. Maar hij kwam gewoon tot mijn neus toen hij de deur open deed."

"En toen?" vraag ik, wanneer we allemaal een beetje bedaard zijn.

"Volgens mij vond hij het zelf ook ongemakkelijk, dus ik heb binnen maar meteen mijn schoenen uitgeschopt en in de gang gezet. Maar goed, het was dus wel gezellig. Op blote voeten is het echt een leuke man."

"Daniel Duimpje", giert Carola en vervolgens schateren we alledrie.

Julie Julie

"Hoe is het met Jeroen eigenlijk?" keert Julie het onderwerp.

"Och, het is zo’n schatje", antwoord ik. "Hij speelde gisteren piano voor me. Via FaceTime. Ik zei dat ik zo’n zin had om hem te zien, maar goed, dat gaat nu niet. En dus speelde hij een paar liedjes voor me. Dat is toch zoet?"

"Ahhh wat lief!" lacht Carola. "Dat doen die van mij nooit, hoor. Die zingen hooguit de karaokeset van mijn kinderen in, zoals Rik. Dat vonden die kleintjes zo grappig, dat ze het er nu nog over hebben."

 

Lachsalvo nummer drie vandaag.

 

"Zie je Rik nog weleens?" vraagt Julie. Ze klinkt oprecht geïnteresseerd.

"Hij stond laatst met één sok aan en een schoen aan mijn deur te lellen om vijf uur ‘s nachts, maar verder niet nee", lacht Carola. "Het is maar goed dat ik niet in het Statenkwartier woon, want dan zouden de buren me nog aanklagen."

"Ik vind jullie wel leuk samen", zeg ik. "Jullie kunnen echt lachen en Rik is een knappe vent. Hij is lief voor je. Hij heeft toch maar mooi die wijnpaal voor je gemaakt en in de keuken opgehangen."

Bij zijn moeder...

"Ja, dat is ook zo", geeft Carola toe, "het is alleen zo jammer dat hij nog bij zijn moeder woont." En weer gieren we het uit. "Hij is echt wel leuk, maar zo lang hij nog een rozenkwekerij deelt met zijn ex en alleen maar wil feesten, blijf ik lekker rondzaaien hoor. Ik zie vanzelf wel wanneer er iets geoogst kan worden."

"Of iemand", zegt Julie. "Ik ben benieuwd of Daniel de weg naar mij nog weet terug te vinden."

"Nou ladies, dit was weer heerlijk",  zeg ik. "Jullie zijn fantastisch. En ik ga wat doen, want je weet maar nooit wie mijn lunch-wandel-date vandaag is."

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens linksboven op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore