Ga naar de inhoud
Tinder en Grindr

'Seksleven jonge volwassenen wordt steeds digitaler'

Steeds meer jonge volwassenen ontmoeten hun partner online en meer dan de helft van de Nederlanders vindt een date regelen via de digitale weg inmiddels net zo normaal als via de traditionele wijze.

Van de volwassenen tussen de 18 en 34 jaar heeft bijna de helft een profiel aangemaakt op een datingsite of -app. Dat blijkt uit een enquête onder 1015 Nederlanders die de Volkskrant hield in samenwerking met Rutgers, het kenniscentrum voor seksualiteit.

Tinder, Happn en Grindr

Het populairste platform voor online dating is Tinder. Eén op de vijf Nederlanders heeft daar een profiel aangemaakt. Andere populaire datingapps zijn Happn en Grindr.

Tinder-test:
Lees ook:
Tinder-test: betalen om te zien of ander je bericht heeft gelezen

Swipe en match

Volgens onderzoeker Hanneke de Graaf van Rutgers betekent het niet dat al die gebruikers ook daadwerkelijk met iemand afspreken. "Het grootste deel maakt een profiel aan, swipet en matcht", vertelt ze aan de Volkskrant. "Maar vraag je wie er ook daadwerkelijk heeft gedatet, dan keldert het percentage."

Sexting

Eén op de vijf ondervraagden geeft toe aan 'sexting' te doen: zij maakten naaktfoto’s of seksvideo’s van zichzelf. 70 procent van hen zegt die beelden ook te hebben gedeeld met anderen.

Tijdens een eerder onderzoek van Rutgers naar datingapps in 2017 zeiden één op de vier mannen en één op de zes vrouwen tussen de 18 en 24 jaar online te daten.

Het
Lees ook:
Het succes van Grindr: locatie, eenvoud, en makkelijke seks
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl