Eigen Huis & tuin Lekker Leven

Aflevering 66 | 30 november 2020

20 juni 2022 17:05

Koken met Hugo! 

Voor vandaag heeft Hugo zich laten inspireren door zijn eigen moestuin. En wel door andijvie. De makkelijke maaltijd van vandaag is geworden: schol met pappardelle, andijvie uit de oven en huisgemaakte mosterdsaus. Aangezien dit gerecht supersnel klaar is, maakt de chefkok er een verrukkelijk lekker dessert bij, namelijk aardbeienijs. Lees hier het recept.

Tips van Zamarra

Regelmatig haal je je auto door de wasstraat. Binnen een paar minuten is je bolide aan de buitenkant weer stralend schoon. Maar eerlijk, neem je ook wel eens de binnenboel mee in die schoonmaakroutine? Huishoudcoach Zamarra geeft 8 makkelijke tips hoe je ook het interieur van de auto snel weer spik en span hebt.

Metamorfose (1/2)

De hal is zo'n ruimte waarvan we vaak niet weten wat we ermee kunnen. Daarom wordt het opknappen ervan vaak 'even geparkeerd'. Dit gebeurde ook bij Sten en Angela uit het Gelderse Meteren. Patrick laat zien hoe je van de hal een gezellige binnenkomer maakt. Het eindresultaat zie je woensdag!

Op pad met boswachter Kees

We hebben de natuur in ons land massaal herontdekt voor een wandeling. De gevolgen zijn helaas te zien: natuurgebieden vol vuil omdat mensen troep in de natuur achterlaten! Boswachter Kees beheert een bijzonder stukje Drenthe en probeert dat ook schoon te houden.

DIY: Kokedama met lampjes maken

Groen en verlichting zijn echte sfeermakers in huis. Tom combineert die twee vandaag! Hij maakt een kokedama met lampjes. Kokedama betekent in het Japans letterlijk mosbal. En dat is het eigenlijk ook. Het is een plantje omwikkelt in mos. Tom gaat daar nog weer sfeervolle lampjes aan toevoegen! Wil je weten hoe je dit zelf maakt? Bekijk de aflevering terug op Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore