Food

Healthy Recept: vegan pasta met geroosterde paprikasaus

15 april 2020 11:03 Aangepast: 04 juni 2020 12:10
Pasta met geroosterde paprikasaus Beeld © Zonderzooi

Het is weer tijd voor een nieuw recept! Vandaag op het menu: pasta met geroosterde paprikasaus. Dit heerlijke recept is afkomstig van Dali, oprichtster van 'Zonderzooi'. "Door je lichaam te voeden met natuurlijke ingrediënten voel je je niet alleen gezonder, maar zit je vaak ook beter in je vel."

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 120 gram speltpenne
  • 2 teentjes knoflook
  • 130 gram gekookte linzen
  • Handje verse basilicum
  • 2 el vegan roomkaas (Violife)
  • 8 zongedroogde tomaten
  • Halve eetlepel cayennepeper
  • Scheutje olijfolie
  • Snufje zout en peper

Ter garnering: basilicum, edelgistvlokken en zongedroogde tomaten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder het binneste van de paprika’s en snijd ze in dunne repen.
  • Rooster de paprika’s 25 minuten in de oven.
  • Bereid ondertussen de pasta zoals beschreven op de verpakking en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de geroosterde paprika’s samen met de knoflook, basilicum, zongedroogde tomaten, vegan roomkaas en cayennepeper in een blender of keukenmachine. Mix dit alles tot een romige saus.
  • Doe een scheutje olijfolie in een pan en voeg de saus toe.
  • Spoel de linzen af in een vergiet en voeg deze toe aan de saus. Zet het vuur aan en verwarm de saus een paar minuten. Breng daarna op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pasta met de paprikasaus en garneer met edelgistvlokken, zongedroogde tomaten en basilicum.
  • Genieten maar!

Inspiratie nodig voor meer lekkere vegan recepten zoals deze? Neem dan eens een kijkje op de website van Dali!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore