Ga naar de inhoud
Thuis sporten

Fit vanuit huis: thuis sporten is makkelijk én effectief!

Beeld © iStock

Natuurlijk is met de benen omhoog de zoveelste serie bingen nu een goed tijdverdrijf, maar we moeten ook een beetje fit blijven. Thuis sporten is allesbehalve moeilijk. Met deze tips voel jij je binnen (no time) fitter.

1. Gebruik huishoudartikelen

Een stoel, een tafel, frisdrankfles, de trap of zelfs een toiletrol kunnen van pas komen bij het thuis sporten. Via een stoel doe je gemakkelijk een aantal mountain climbers of step-up's. Een toiletrol kan dienen als gewicht-vervanger waarmee je gemakkelijk je buikspieren traint. 

Het klinkt misschien gek, want toiletrollen zijn erg licht, maar de onderstaande video laat zien dat je toch erg leuke en effectieve oefeningen kunt doen met toiletrollen.

2. Online work-out video's

Op het internet zijn talloze 'home work-outs' te vinden en ook met behulp van YouTube kun je je uitleven. Bedenk wat je wilt trainen en zoek het op, voor ieder trainingsniveau is er wat wils. Op deze manier vind jij makkelijk een training die bij jou past. In dit artikel helpen we je een eindje op weg.

3. Een mooie en comfortabele sportoutfit

In je oude joggingbroek met gaten zou je ook niet in de sportschool verschijnen, een goed begin is het halve werk. Op webshops zijn talloze leuke sportoutfits te vinden. Zodra jij een mooie en comfortabele sportbroek aantrekt, voel je je gelijk veel meer die atleet die je eigenlijk bent. 

Hoe
Lees ook:
Hoe blijf je fit tijdens de coronaquarantaine?

4. Apps

Ook in de app store vind jij meerdere apps die zowel vol 'home work-outs' staan als met 'meal plans'. Wist je dat voeding 80 procent van je fitheid beïnvloedt? Met deze apps kun je zowel bijhouden wat je eet als honderden recepten vinden. Zo ga je gezond en getraind de wintermaanden in!

5. Gezonde beloning

Na een work-out verdien je ook een beloning. Neem die Snickers waar je de hele dag al aan denkt, of - beter nog - neem de gezonde versie van de Snickers. Door gezonde versies van je favoriete cheat meals te eten, heb je een minder groot schuldgevoel en ben je ook gezonder bezig.