SPORT

Het beweegdagboek van fysiotherapeute Maloe (37)

31 oktober 2019 13:33 Aangepast: 04 november 2019 10:58
Maloe

In de rubriek ‘Het Beweegdagboek van…’ komt iedere week iemand aan bod die vertelt over zijn of haar lichaamsbeweging van de afgelopen week. Deze week: fysiotherapeute Maloe Raeijmaekers (37).

Maloe woont samen met haar man Tom in Terheijden. Ze is moeder van 2 jongens (4 en 7 jaar). Ze werkt 28 uur per week als algemeen fysiotherapeut en oedeemtherapeut bij een middelgrote fysiotherapiepraktijk in Zevenbergen. Door de afwisseling op haar werk beweegt Maloe veel. Naast het werk probeert ze regelmatig te sporten om haar conditie op peil te houden.

Maandag

“Nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, start mijn werkdag om 09:00 uur. Mijn werkdagen zijn afwisselend. Ik wissel continu tussen staan, lopen en zitten, wat ik erg prettig vind. Elk halfuur zie ik een andere patiënt en soms een groepje in de oefenzaal. Ik zit eigenlijk nooit langer dan 20 minuten achter elkaar. Ik stop om 17:30 uur en ga dan gelijk de kinderen ophalen bij de opvang. Als we thuis aankomen, kunnen we gelijk aan tafel. Tom heeft namelijk al gekookt. Na het eten ruim ik de tafel af en doe ik de kinderen onder de douche. Als de jongens in bed liggen ga ik de deur uit om nog een uurtje te gaan dansen. Ik volg namelijk wekelijks een les streetdance/hiphop.”

 Beweging:

 • 8,5 uur werken (regelmatig lopen)
 • 1 uur dansen

Dinsdag

“Op dinsdag ben ik meestal vrij. Dit betekent dat ik de kids naar school breng. Het liefst doe ik dit met de fiets en anders te voet. Daarna ga ik thuis aan de bak, want het huis wordt niet vanzelf schoon. Dit doe ik meestal van 9:00 uur tot 11:00 uur, zodat ik daarna nog een halfuurtje me-time heb, voordat de jongens tussen de middag komen eten. In de middag ben ik nog bezig geweest op de laptop en heb ik een wasje gedaan. Om 15:30 uur komen de jongens uit school. Vandaag hebben ze allebei een vriendje meegenomen om nog even thuis mee te spelen. Zij worden na een uurtje alweer opgehaald, want onze oudste zoon moet naar bootcamp. We brengen hem op de fiets weg. Terug thuis begin ik met koken. Na het eten leg ik de kids op bed en plof ik zelf op de bank voor een ontspannen avond.” 

Beweging:

 • 2 uur schoonmaken
 • 30 minuten fietsen

Woensdag

“Deze dag start net als op maandag met de kinderen naar school brengen. Daarna begin ik om 9 uur met mijn werk. Vandaag staan er meerdere huisbezoeken op de planning, waarbij ik tijdens 1 bezoekje een half uurtje met de patiënt ga lopen. De rest van de dag verloopt weer erg afwisselend. Op woensdag is mijn man ’s middags thuis met de kinderen en dan kookt hij. Als de kinderen ’s avonds eenmaal op bed liggen, pak ik nog even de mountainbike om een rondje te gaan fietsen. Ik kies dit keer voor de verharde weg en niet het bos. In totaal ben ik 45 minuten onderweg.”

Beweging:

 • 8 uur werken (regelmatig lopen)
 • 30 minuten wandelen
 • 45 minuten mountainbiken

Donderdag

“Op donderdag brengt Tom de jongens naar school en begin ik al om 08:00 uur op het werk. Iedere week geef ik 3 uur in groepsvorm therapiezwemmen. Therapiezwemmen is bewegen in het water voor mensen die door hun ziekte of aandoening niet aan het ‘gewone zwemmen’ of andere sporten kunnen deelnemen. Ik vind dit een heerlijke afwisseling in mijn werk en doe de lessen graag mee in het water. Het is een lange werkdag voor mij vandaag, want ik ben pas om 19:30 uur ’s avonds klaar. Ik duik op het werk nog even de fitnesszaal in om wat krachttraining te doen.”

 Beweging:

 • 3 uur lesgeven therapiezwemmen
 • 45 minuten krachttraining

 Vrijdag

“Ook op vrijdag ben ik vrij en breng ik ’s ochtends op de fiets de kinderen naar school. Daarna doe ik wat boodschappen en rond 10:00 uur zit ik alweer bij de kapper. Rond 11:45 uur ben ik daar klaar en kan ik dus gelijk weer met de fiets naar school. De kinderen zijn ’s middags vrij, dus daar ben ik de rest van de dag druk mee. In de avond ga ik met 7 vriendinnen uit eten en vervolgens duiken we nog even de kroeg in. Het is niet voor niks lekker weekend!” 

Beweging:

 • 10 minuten fietsen

Zaterdag

“De zaterdag noemen we altijd de ‘alles-doe-dag’. Vandaag gaat onze jongste zoon voor het eerst naar zwemles en in de middag vieren we de trouwdag van mijn schoonouders. Ik loop van hot naar her, maar verder beweeg ik niet zoveel vandaag.”

Beweging: -

Zondag

“Vandaag gaan we met het hele gezin een dagje op pad. We gaan naar Madurodam en lopen daar van 10:00 tot 14:00 uur rond. In de middag doen we thuis samen wat spelletjes en relaxen we een beetje. Wat een heerlijk weekend.”

Beweging:

 • 4 uur rondlopen

Reactie van expert Jesse Ramsoebhag, personal trainer en oprichter van Body and Mind Control:

"Allereerst: petje af voor Maloe! Goed dat zij tijdens haar werk meedoet met de wekelijkse zwemtherapie en wandelingen. Dit naast haar eigen input aan beweging buiten werktijd. Het valt mij op dat de hectiek wel constant aanwezig is omtrent haar functie als fysiotherapeut en moeder. 

Het bewust kiezen om te sporten naast haar werk, is voor Maloe meer een uitlaatklep dan het behalen van een gewenst, specifiek (lichaams)doel."

Doel

"Wellicht leuk voor Maloe om zichzelf een doel te stellen en daar naartoe te werken? Zo prikkelt ze haar 'body en mind' op een ander level. Denk aan bijvoorbeeld een mountainbike parcourswedstrijd of een dansvoorstelling- of competitie met haar dansteam.

Als personal trainer en motivational lifestyle coach adviseer ik mijn mijn clienten om bewust te zijn van de hectiek en ontspanning in hun leven. Uit ervaring blijkt dat het moeilijk is om jezelf bovenaan te plaatsen, als je je volledig richt op werk en veel bezig bent met het geluk van anderen.

Maloe is zich ervan bewust dat de balans tussen hectiek en ontspanning van belang is, waardoor zij haar rustmomenten pakt met een wandeling, mountainbiken, of naar de sportschool gaan. Ook is een avondje stappen met vriendinnen of gewoonweg lekker neerploffen op de bank een vorm van ontspanning. Het is dan ook waardevol dat dit ook als routinematige basis blijft gebeuren voor zowel het optimaliseren van haarzelf, haar gezin maar ook haar relatie."

Advies

"Gezien Maloe lichamelijk veel actief is, adviseer ik haar om ook de mentale ontspanning te pakken door wellicht 1 keer in de maand een full body massage te nemen."

Bekijk ook:

Demi Schoenmakers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore