Gezondheid

Nederlanders drinken steeds meer speciaalbier

19 juli 2016 08:12 Aangepast: 30 juli 2017 22:00
Beeld © ANP

Nederlanders worden steeds avontuurlijker op het vlak van bier. Pils wordt nog altijd het meest gedronken, maar Nederlanders kiezen steeds vaker voor speciaalbier.

Het aantal mensen dat aangeeft maandelijks speciaalbier te drinken, is van 26 procent in 2015 naar 30 procent in 2016 gestegen. Vier op de vijf Nederlanders bestellen wel eens een glas speciaalbier. Dat doen ze vooral omdat ze het lekkerder vinden, maar ook omdat ze het leuk vinden om af en toe te variëren, blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek.

Witbier

Het populairste speciaalbier is witbier, daar kiest 36 procent van de liefhebbers voor. Maar ook de herfstbock, tripel en het abdijbier zijn populair. Opvallend is ook dat ongeveer een derde van de Nederlanders bewust voor alcoholvrij bier kiest, omdat ze dat lekkerder vinden.

En ook lokaal gebrouwen bier wint aan liefhebbers: een meerderheid van de bierdrinkers zegt vaak te kiezen voor een biertje dat 'bij het moment past', waarbij vooral de Nederlandse en regionale bieren populair zijn.

Meer op rtlz.nl: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore