Ga naar de inhoud
Van onze partner Albert Heijn

Lekker in je vel met je eigen leefstijlcoach-app

Om lekker in je vel te zitten is het belangrijk dat je gevarieerd en voedzaam eet, voldoende beweegt, genoeg ontspant én goed slaapt. De nieuwe FoodFirst Leefstijlcoach-app van Albert Heijn helpt je om op al deze vlakken stappen te maken, op weg naar een gezondere leefstijl.

“We willen graag lekker in ons vel zitten en zo lang mogelijk vitaal blijven. Maar door alle drukte en verleidingen schiet gezond leven er soms bij in. Ruim de helft van de Nederlanders heeft overgewicht,” zegt huisarts Tamara de Weijer. “En ongeveer acht miljoen mensen hebben chronische aandoeningen, waarop leefstijl ook van invloed is.” Met een gezondere leefstijl zijn zulke aandoeningen te voorkomen of te verhelpen. Daarnaast willen mensen aan de slag met hun leefstijl om zich gewoon fitter en lekkerder te voelen. “Beter eten speelt daarbij een grote rol,” zegt De Weijer. “Maar genoeg bewegen, ontspannen en slapen zijn minstens zo bepalend. Het mooie is dat die factoren elkaar beïnvloeden. Als je gezonder eet, draagt dat bij aan je energielevel. Je gaat dan meer bewegen, waardoor je weer beter zal slapen.”

Zeewierburgers
Lees ook:
Zeewierburgers en vegan cheddar, ken jij deze vega(n) verrassingen al?

Diëtisten en sportcoaches

Met de nieuwe FoodFirst Leefstijlcoach-app wil Albert Heijn mensen op een positieve manier helpen om beter te eten, meer te bewegen, goed te ontspannen en lekkerder te slapen. De app is ontwikkeld samen met verschillende experts, zoals artsen, koks, diëtisten, sportcoaches en gedragswetenschappers. De Weijer is één van hen. “Wij hebben een leefstijlapp gemaakt waarmee mensen in kleine, haalbare stappen een blijvende gezonde leefstijlverandering kunnen omarmen.”

Niet zo ingewikkeld

Een belangrijk onderdeel van de app zijn motiverende challenges op het gebied van eten, slapen, bewegen en ontspannen. “Dat zijn korte veranderprogramma’s die gemiddeld een week duren. Je staat er niet alleen voor: de experts coachen je door middel van oefeningen, video’s, tips en heerlijke recepten. Uiteindelijk zal blijken dat leefstijlverandering niet zo ingewikkeld is. Met kleine stappen kun je grote resultaten behalen.”

Boer
Lees ook:
Boer Yde wekt zijn eigen stroom op

Succeservaringen

Doordat de challenges voor iedereen behapbaar en bereikbaar zijn, kunnen dezen  bijdragen aan structurele gedragsverandering. De Weijer: “Als het eenmaal lukt om een challenge te volbrengen, moedigt dat aan om een er nog één te proberen. Is het gelukt om meer te bewegen? Dan wil je daarna misschien proberen om meer groente te eten. Of beter te leren ontspannen met een meditatie-challenge. De app is pas net gelanceerd. We voegen steeds meer challenges toe en leren gaandeweg wat wel en wat niet werkt. Daar passen we de app weer op aan. Op die manier kun je stap voor stap een gezondere leefstijl bereiken waar je de rest van je leven profijt van kunt hebben.”

De nieuwe FoodFirst Leefstijlcoach-app van Albert Heijn biedt challenges, coaching, tips, adviezen en inspiratie op het gebied van gezond eten, bewegen, ontspannen en slapen. Meesterkok Rudolph van Veen, diëtist Steffi Haazen, beweegcoach Han de Hair, yogadocent Teuni Verhagen en huisarts Tamara de Weijer geven iedereen passende begeleiding. De app wordt gratis aangeboden. Download hem nu in de App Store of in de Google Play Store.