Mooi

Nagellaktips van een professional

11 september 2020 20:53 Aangepast: 13 september 2020 11:03

Je hebt nagels om je vingers te beschermen, maar bij Lakwerk gebruiken ze je nagels als canvas om kleine kunstwerkjes op te schilderen. Nagellakspecialist Jessica Scholten opende samen met Saar Koningsberger 'nail art studio' Lakwerk. Jessica deelt haar nagellaktips met ons.

1. Duw je nagelriemen terug

Met een houten bokkenpootje kan je je nagelriemen naar achter duwen. Zorg dat je dit voorzichtig doet. Kies er bijvoorbeeld voor om dit te doen nadat je gedoucht hebt, je nagelriemen zijn dan een stuk zachter waardoor het makkelijker gaat.

2. Verzorg je nagelriemen met nagelriemolie

Nagelriemolie houd je nagels namelijk gezond en stimuleert de nagelgroei. Je kan dit makkelijk zelf thuis aanbrengen en het voelt alsof je net terug komt van een manicure.

3. Je nagels ontvetten

Wanneer je je nagels gaat lakken, is het goed om ze eerst te ontvetten. Hierdoor blijft de lak beter op je nagels zitten. Als je nagelriemolie wil gebruiken, doe dit dan altijd nadat je je nagels hebt gelakt.

4. Gebruik altijd een basis

Heb je weleens verkleurde nagels gehad toen je je nagellak eraf haalde? Dat komt waarschijnlijk omdat je geen 'base coat' hebt gebruikt. Een base coat beschermt jouw nagels én zorgt ervoor dat je nagellak beter (en langer) blijft zitten.

5. Klaar? Lakken maar

Ben jij heftig met je kwast aan het schilderen? Is niet nodig. Jessica vertelt stap voor stap hoe zij de nagels van haar klanten lakt. 

Kies een kleur naar keuze. Zet het kwastje op de nagel en duw hem een stukje terug richting je nagelriem. Ga dan met je kwastje langs de ene kant van je nagel, draai het kwastje om en lak nu de andere kant van de nagel. Ga daarna met je kwast nog een keer over het midden van je nagel. Je hebt dus eigenlijk maar drie stroken nodig om je hele nagel te lakken. 

TIP: Tot slot kan je de vrije rand van de nagel lakken. Op deze manier zorg je ervoor dat je de nagellak ook langs de vrije rand gesealt is. Je hebt hierdoor minder kans op 'gechipte' nagels. Dat wil zeggen dat er kleine stukjes nagellak van je nagel af gaan.

Fotocredits

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore