Mode

Zo creëer je de ideale garderobe voor jezelf

09 september 2020 19:25 Aangepast: 10 september 2020 11:55

Voor de kast staan en niet weten wat je aan moet trekken overkomt iedereen weleens. Styliste Manon de Boer heeft dé tip om dit te voorkomen. Vanaf nu weet je precies wat je uit de kast wil pakken.

Elke keer sta je voor de kast te treuzelen wat je nu weer aan moet trekken. Er hangt zoveel en toch heb je het idee dat er niets is om aan te trekken. Styliste Manon de Boer weet de oplossing, namelijk: pizzapunten. 

Pak eens even pen en papier erbij en teken daarop een grote cirkel. Die cirkel is jouw leven. Maak nu pizzapunten in deze cirkel waarin je je tijd verdeelt. Ben je bijvoorbeeld het grootste deel van je tijd aan het werk? Dan kan je de cirkel verdelen in twee helften. En zijn dit dan alleen kantoordagen of heb je ook meetings waar je er misschien anders uit wil zien? Dan kan je ook dit deel weer opdelen in pizzapunten. 

Heb je af en toe een feestje waar je er leuk uit wilt zien? Of ben je daarnaast vooral met vrienden? Teken dan een kwart pizzapunt en schrijf hier bijvoorbeeld in: privé. Ga zo verder en deel de pizza in. 

Outfit formules bepalen

Als je inzicht hebt gekregen in hoeveel tijd je waaraan kwijt bent, ga je outfitformules bedenken. Als je naar kantoor gaat, wat voor kleding draag je dan het liefst? Draag je een pantalon, een rok of ga je altijd in pak? Wat draag je het liefst tijdens een feestje, is dat een jurk of rok of liever een stijlvolle blazer? Bepaal per pizzapunt (onderdeel van je leven) een outfitformule. Zo'n outfitformule kan je ook zien als een outfit die gewoon altijd werkt. 

We zijn er bijna! 

Je weet nu wanneer je kleding draagt, je weet ook wat je dan het liefst draagt. Nu moet jij er alleen nog voor zorgen dat het in je kast hangt. Zorg dat je per outfit formule ongeveer drie tot vier setjes in je kast hebt hangen. Zo weet je altijd wat je uit de kast kunt trekken voor die dag. 

Shoppen maar! 

Als je in je kast kijkt, welke kleuren zie je dan vooral? Zijn dat meer warme bruine en rode tinten of ga je meer de koele kant op met blauwe en grijze tinten? Wanneer je weer gaat shoppen, koop dan kleding die je met deze kleuren kan combineren. Zodat je eindeloos kunt variëren met je garderobe. 

Fotocredits

Headerfoto: Amanda Vick via Unsplash

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore