Gezondheid

In vijf minuten je ogen opmaken? Zo doe je dat

09 september 2020 06:52 Aangepast: 09 september 2020 13:07

Als je 's ochtends al hebt staan treuzelen voor je kledingkast heb je nog amper tijd om je make-up te doen. Snel de deur uit met een laagje mascara want geen tijd voor een make-up look? Marvin legt uit hoe jij in een paar minuten je ogen mooi opmaakt.

Dit heb je nodig

  1. Oogschaduwbasis 
  2. Oogschaduw 
  3. Eyeliner
  4. Mascara

Stap 1. Oogschaduwbasis (kopen en) aanbrengen

Waarschijnlijk heb jij alles al in huis, behalve de oogschaduwbasis. Terwijl de oogschaduwbasis echt heel belangrijk is. Als je oogschaduw draagt zónder oogschaduwbasis is het eigenlijk na een half uur al niet meer mooi.

Oogschaduw kan gaan ophopen en in de fijne lijntjes gaan zitten. Maar je hebt er hard voor gewerkt, dan wil je wel dat het blijft zitten natuurlijk. Eerst dus even oogschaduwbasis aanbrengen.

Stap 2. Twee kleuren oogschaduw aanbrengen

De arcadeboog? Dat is de boog net onder je wenkbrauw. Deze ga je aanzetten met een kleur naar keuze. Zorg ervoor dat je de oogschaduw goed uitveegt en mengt met de oogschaduwbasis.

Dan kan je kiezen om dezelfde kleur te pakken met wat glans erin. Deze breng je aan op het bewegend ooglid. Zorg ervoor dat je deze ook 'blend' en mooi over laat lopen.

Stap 3. Eyeliner aanbrengen 

Vervolgens ga je de eyeliner aanbrengen. Dit breng je direct aan en kan je met een kwastje weer ‘uitblenden’. Vervolgens kan je met het kwastje onder het oog ook de eyeliner aanbrengen. Dit doe je dus niet met de eyeliner maar met het kwastje, want daar zit nog wat product op. 

 

Stap 4. Afmaken met mascara

Zonder mascara is je oog niet af. Sterker nog, het kan er best gek uitzien als je oogschaduw en eyeliner op hebt maar nog geen mascara. De mascara maakt de look helemaal af. Als het goed is, weet jij al hoe je mascara het beste kan aanbrengen. 

Gebruik je liever geen mascara op je wimpers onder je oog? Probeer eens een bruine mascara, deze kleur is minder zwaar dan zwart en geeft een frisse blik.

Wat betreft make-up geldt vooral: oefening baart kunst. Wanneer je eerst stap voor stap de tijd neemt om je ogen mooi op te maken, leer je jezelf een routine aan. Wanneer je vaker make-up aanbrengt op je ogen wordt het steeds makkelijker en leer je om sneller je make-up aan te brengen.

Neem dus vooral even de tijd. Marvin zegt zelf: 'Als je deze look een paar keer oefent, kan je hem zelf in twee minuten tijd aanbrengen'. Succes! 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore