MIND

4 manieren om de herfstdip te verslaan

26 september 2019 14:15 Aangepast: 05 juni 2020 11:14
Beeld © Pixabay

De regen beukt tegen de ruit, de dagen worden korter: het is weer tijd om je terug te trekken op de bank met een dekentje. Last van een dipje of sombere gevoelens? Dit kun je ertegen doen.

De herfst heeft zijn intrede gedaan en daar zijn we niet allemaal even blij mee. Dagen worden kouder, donkerder en lijken daardoor ook langer te duren. Je bent vaker somber en je krijgt steeds minder zin in dingen: de herfstdip heeft je te pakken. Gelukkig zijn er een aantal manieren om zo min mogelijk last te hebben van de herfstdip. Inge van Coach voor je Leven zette er vier op een rij.

1. Schrijven

Begin elke dag met het opschrijven van een positieve intentie. Bedenk per dag wat je zou willen zien, doen of ervaren en leg daar gedurende de dag je focus op. Je zult merken dat je op die manier meer open staat voor mooie momenten en dat je ze daardoor intenser beleeft. 

Bewegen

Kom in beweging! Doordat het steeds vroeger donker wordt, is het verleidelijk om elke avond na je werk op de bank te ploffen. Doorbreek dit patroon en ga naar buiten. Stok achter de deur nodig? Spreek met een vriend of vriendin af om samen naar buiten te gaan. Zo combineer je je sociale leven met je doel om naar buiten te gaan. Twee vliegen in één klap.

'Het gaat om jouw energie. Doe wat goed voelt'

3. Voeding en rust

Je lichaam is je meest kostbare bezit. Zorg er daarom goed voor. Door middel van de juiste voeding en voldoende slaap kun je je lichaam in evenwicht houden. Je voelt je beter en je weerstand wordt erdoor verhoogd, waardoor je minder snel verkouden of ziek wordt.  

4. Zet jezelf op nummer 1

Een uitdagende tip, maar wel de beste om je energieniveau in balans te krijgen en te houden. Vul je week eerst met de dingen waar je energie van krijgt en daarna voeg je de dingen of afspraken toe die 'moeten'. Op die manier kun je af en toe een nee verkopen, omdat het er simpelweg niet meer bij past. Het gaat om jouw energie, dat jij doet wat goed voelt. Je zal merken dat je dan ook effectiever op je werk bent. Je beleeft de periode die normaal gesproken donker is, nu als veel lichter.

Bekijk ook:

Paula Vaarkamp / Healthy Fest

Miniatuurvoorbeeld
Gezondheid

Skip die herfstdip

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore