SPORT

Het beweegdagboek van The Voice-zangeres Iris Lengkeek (23)

10 oktober 2019 10:01 Aangepast: 03 februari 2020 17:46
Iris Noelle Beeld © Demi Duits

In de rubriek ‘Het Beweegdagboek van…’ komt iedere week iemand aan bod die vertelt over zijn of haar lichaamsbeweging van de afgelopen week. Deze week: zangeres Iris Lengkeek (23).

Iris was in het afgelopen seizoen van The Voice of Holland te zien met het nummer Piece by Piece van Kelly Clarkson. Na haar exit bij het programma nam ze ontslag van haar toenmalige vaste baan. Tegenwoordig focust zij zich volledig op haar zangcarrière. Ze treedt bijna elk weekend op en heeft haar eigen Youtube-kanaal, waar ze haar kijkers regelmatig trakteert op covers en music updates. Samen met haar vriend Jelle woont Iris in Amersfoort. Als ze niet hoeft te zingen in het weekend is ze bij haar vriendinnen te vinden of op de bank met Netflix. Ze houdt van reizen en gaat graag op vakantie naar Griekenland. 

Maandag

“Iedere maandag begint voor mij hetzelfde: ik doe boodschappen voor de hele week. Samen met Jelle pak ik de auto, omdat we veel zware boodschappen halen. Eenmaal weer thuis ga ik aan het werk achter mijn bureau. Mails beantwoorden, administratie bijhouden, zangoefeningen doen, teksten uit mijn hoofd leren, et cetera. Dit doe ik eigenlijk allemaal zittend. Dat werkt voor mij het efficiëntst.

’s Middags werk ik aan de cover die ik elke donderdag op mijn YouTube-kanaal plaats. Ik fiets daarom naar Luuk, mijn gitarist en producer. Hij woont op nog geen 10 minuten fietsen bij mij vandaan. Als ik daar klaar ben, fiets ik samen met Nina (mijn videograaf) terug naar mijn huis om de video op te nemen. Het opnemen duurt langer dan verwacht, dus red ik het helaas niet meer om die avond baantjes te gaan trekken. Omdat ik iedere week toch minstens vier keer echt goed wil bewegen, besluit ik dat ik nog 10.000 stappen te zetten. Samen met Nina maak ik een flinke wandeling. We lopen bijna 2 uur!"

Beweging:

 • 12.000 stappen
 • 15 minuten fietsen

Dinsdag

“Deze ochtend heb ik eerst een zakelijke afspraak, in het centrum van Amersfoort. Omdat ik lekker dichtbij woon, ga ik er op de fiets heen. Het duurt ongeveer 10 minuten om erheen te fietsen. Daarna fiets ik terug naar huis. 

In de middag moet ik nog wat boodschappen doen. Omdat Jelle afgezet moet worden op het station, ga ik met onze brommer. Eigenlijk pak ik deze bijna nooit, maar nu komt het even zo uit. Daarna werk ik thuis. Ik bereid teksten voor, leg contacten voor optredens en neem een video voor YouTube op.

Aan het eind van de middag pak ik de auto om naar mijn opa’s verjaardag te gaan. Dit duurt iets minder dan een halfuurtje. Op de terugweg rijd ik nog even langs het nieuwe huis van een van mijn vriendinnen en daarna ga ik met de auto weer terug.”

Beweging:

 • 25 minuten fietsen
 • 3.900 stappen

Woensdag

“Omdat ik vandaag veel thuis moet werken, ga ik meteen nadat ik wakker word naar het zwembad. Met mooi weer pak ik altijd de fiets, want het is maar 10 minuutjes fietsen. Ik trek ruim een uur baantjes en fiets daarna weer naar huis. Iets na lunchtijd ga ik naar de laserkliniek om mijn benen te laten laseren. Dit is in het centrum van Amersfoort, waar ik ook op de fiets naartoe kan. ’s Middags en ’s avonds bereid ik me voor op de studiosessie van morgen. Ik leer de teksten, bekijk wat ik met het liedje wil doen en hoe ik het anders maak dan het origineel. Dit doe ik zittend, dus ik beweeg niet zo veel meer.”

Beweging:

 • 60 minuten zwemmen
 • 30 minuten fietsen
 • 3.100 stappen

Donderdag

“Vandaag heb ik de hele dag een studiosessie in mijn eigen studio. We nemen covers op voor mijn YouTube-kanaal. De studio ligt op een kwartiertje rijden van mijn eigen huis, dus ga ik er met de auto naartoe. Het is er niet groot, dus ik beweeg niet zo veel. Het is voornamelijk zitten en zingen. Af en toe loop ik even naar beneden om wat drinken te halen, maar aan veel beweging kom ik vandaag niet.

’s Avonds ga ik nog langs een vriendin. Hiervoor pak ik de brommer, want het is ruim drie kwartier fietsen en dat vind ik ’s avonds niet zo’n prettig idee.”

Beweging:

 • 2.300 stappen
Miniatuurvoorbeeld
Gezondheid

Ramona wil volgend jaar 50 kilo lichter zijn: 'Dit keer lukt het wél!'

Vrijdag

“Weekend! Meestal treed ik op in het weekend, maar wanneer ik een weekendje geen optredens heb, probeer ik iets leuks te doen. Dat is dit weekend het geval! Ik ga kamperen in Friesland met de familie van mijn vriend. Voordat we eind van de middag vertrekken, fiets ik nog even naar het zwembad om een uur baantjes te trekken. Zo kom ik vandaag in ieder geval aan genoeg beweging. 

Na het zwemmen werk ik thuis; ik werk aan de liedjes voor mijn eerste album, bereid me voor op optredens van volgende week en doe nog een aantal zangoefeningen. Liedjes schrijven lukt bij mij het best wanneer ik lekker heen en weer loop door het huis. Ik zet een voicerecorder aan en zing gewoon wat in me opkomt. Dat werk ik later verder uit.

Aan het eind van de dag vertrekken we met de auto naar Friesland. Nadat we ons 30-seconds tentje hebben opgezet, lopen we lekker het dorpje Langweer in en genieten we van een heerlijke zomeravond.” 

Beweging:

 • 60 minuten zwemmen
 • 20 minuten fietsen
 • 5.000 stappen 

Zaterdag

“’s Ochtends haal ik met de auto een ontbijtje in een dorpje verderop. We hebben het weekend een sloep gehuurd, daar gaan we lekker mee varen. Het is mega warm, af en toe stoppen we even om te zwemmen. Het zijn dan wel geen baantjes, maar toch is het heerlijk om even af te koelen en ondertussen te bewegen.

We varen van dorpje naar dorpje en overal meren we even aan om de dorpjes te bekijken. In totaal kom ik vandaag uit op 8200 stappen; wat ik best veel vind voor een dagje ‘niks doen’.”

Beweging:

 • 30 minuten zwemmen
 • 8.200 stappen

Zondag

“Ook vandaag hebben we nog steeds de boot, dus de dagindeling is hetzelfde als gisteren. Omdat het vandaag nog een stuk warmer is dan gisteren, zwemmen we vaker en lopen we wat minder ver. Om 5 uur leveren we de boot weer in en rijden we met de auto terug naar huis. ’s Avonds beantwoord ik nog wat mails en verder houd ik me rustig. Omdat ik volgend weekend het hele weekend moet optreden, mag ik deze avond en morgen nog even lekker rust houden van mezelf.” 

Beweging:

 • 45 minuten zwemmen
 • 5.600 stappen
Varen in Friesland Varen in Friesland

Paula Vaarkamp / Healthy Fest

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore