Gezondheid

De Healthy Podcast: 'Je wordt fitter en gelukkiger als je een uur eerder opstaat'

22 juli 2019 09:46 Aangepast: 26 juli 2019 11:57
Lienke van Dear Good Morning

Lienke de Jong is de oprichter van dé ochtendwebsite van Nederland: Dear Good Morning. Het is haar missie om van iedereen een ochtendmens te maken, om zo fitter, gelukkiger en succesvoller te worden. Samen met Arie Boomsma gaat Lienke in de nieuwste podcast in gesprek over wat vroeg opstaan nu eigenlijk met je doet. 

Lienke had het een aantal jaar geleden zo druk op het werk, dat ze geen tijd meer voor zichzelf had. Ze at ongezond en wilde haar leven veranderen. Ze wilde gaan sporten, maar dit kon ze eigenlijk alleen maar in de ochtend doen en zo ontstond haar idee. Ze vertelde het aan haar familie en vrienden. "Zij lachten me echt uit. Ik was toen echt een avondmens", vertelt Lienke. "Maar juist omdat mensen mij uitlachten, wilde ik hen bewijzen dat ik wel degelijk iets kan." 

Zo gezegd, zo gedaan. Lienke is toen van de een op andere dag begonnen met om half 6 's ochtends gaan hardlopen en merkte al snel resultaat. "Ik dacht: wauw, ik voel me zo energiek, zo fit. En op het werk ging het goed", legt ze uit. Omdat dit haar zo goed was bevallen, wil ze nu proberen heel Nederland vroeger op te laten staan. Hoe ze dat voor elkaar hoopt te krijgen? Dat vertelt ze in de nieuwe Healthy Podcast met Arie. 

De Healthy Podcast van Healthy Fest is speciaal voor jou gemaakt, zodat jij tijdens het hardlopen of wandelen kunt luisteren naar inspirerende verhalen van gezondheidsexperts. Om je te informeren én je te helpen aan je dagelijkse beweging, duren alle podcasts 30 minuten. 

Benieuwd? De nieuwste podcast luister je hier of bekijk de vodcast hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore