SPORT

Het beweegdagboek van curvy model Fleur van der Hoeven

03 september 2019 10:10 Aangepast: 05 september 2019 13:04
Fleur van der Hoeven

In de rubriek ‘Het Beweegdagboek van…’ komt iedere week iemand aan bod die vertelt over zijn of haar lichaamsbeweging van de afgelopen week. Deze week: curvy model Fleur van der Hoeven (21).

Fleur is op haar 16e door een fotografe ontdekt als model. Alleen bleken haar maten niet te voldoen aan de standaard modellenmaten. Op haar 19e is ze naar Londen gegaan en daar heeft ze zich ingeschreven bij een curvy/plus size modellenbureau. 

Voor haar werk reist ze de hele wereld over en dan is het best lastig om genoeg tijd te vinden om te sporten. Toch probeert ze gezond te leven en gemiddeld zo’n 3 keer per week te trainen, zodat ze fit genoeg blijft. “Ik heb soms heel veel zin om te trainen, want dat is voor mij echt een manier om stoom af te blazen”, vertelt Fleur. “Toch zijn er vaak momenten dat ik mezelf naar de sportschool moet slepen. In dat soort gevallen helpt het om af te spreken samen met iemand te gaan sporten, zodat ik een stok achter de deur heb.” 

Maandag

“Op maandag begin ik de dag met een fruit smoothie en vervolgens duik ik de sportschool in. Ik start 10 minuten op de loopband om warm te worden, daarna ga ik over op krachttraining. Dit hou ik zo’n 30 minuten vol. Tijdens deze training focus ik me op mijn benen en billen. De oefeningen die ik dan doe zijn: squats, lunges, hip thrusts, dead lift, donkey kick, planken, twister, side bends en crunches. Daarna sluit ik af met wat een kwartier buikspieroefeningen. Ik streef ernaar om drie keer in de week te trainen en dan probeer ik daarnaast nog één keer te kickboksen. Tussen de middag eet ik 3 crackers met avocado en tomaat. Om 13:00 uur vlieg ik naar Stockholm voor een fitting. Een fitting houdt in dat het merk gaat kijken welke kleding het beste bij je lichaam past, zo worden de juiste outfits voor elk model gekozen en gestyled. Tijdens het reizen vind ik het lastig om gezond te eten, dus op het vliegveld heb ik wel het een en ander gesnackt. Eenmaal in het hotel aan gekomen heb ik nog room service besteld en ben ik op tijd gaan slapen om goed uitgerust te zijn voor de volgende dag.”

Beweging:

 • 10 minuten loopband
 • 30 minuten krachttraining
 • 15 minuten buikspieroefeningen

Dinsdag

“Vandaag moet ik vroeg op de set zijn bij H&M in Stockholm. Gelukkig was er catering op de set, want ik redde het niet meer om te ontbijten in het hotel. De catering had zelfgemaakte crackers uit de oven met een beetje pittige hummus erop, echt heerlijk! Ik heb de hele dag geshoot. Het was op locatie in een park, dus we hebben veel gelopen. Het team was heel leuk vandaag en alles verliep volgens de planning. Na de shoot ben ik de stad in gegaan en heb ik s’ avonds in een Italiaans restaurant gegeten samen met een ander model. Aan het einde van de dag zie ik op mijn telefoon dat ik in totaal 10 kilometer gewandeld heb.”

Beweging:

 • 10 kilometer wandelen

Woensdag

“Deze ochtend word ik opgehaald om naar de locatie van de shoot te gaan. Terwijl ik in de haar en make-up zit, eet ik weer die heerlijke crackers met verse hummus als ontbijt en drink ik een theetje. In de middag is er ook weer een heerlijke catering geregeld. Er is een buffet met vegan en vegetarische opties en het meeste eten is biologisch. Zelf eet ik geen vlees, dus ik ben blij met de vegetarische opties. Tussendoor drink ik veel water op een dag, als ik niet genoeg drink merk ik dat gelijk aan mijn huid. Ik heb vandaag niet echt gesport, maar ik heb wel meters gemaakt: in totaal 7 kilometer. ’s Avonds heb ik nog een tomatensoepje en salade met burrata gegeten in het hotel.”

Beweging:

 • 7 kilometer wandelen

Donderdag 

“Vandaag werd ik om 05:00 uur opgehaald bij het hotel om naar de luchthaven te gaan. Ik ben van Stockholm terug naar Amsterdam gevlogen. Ik had in Amsterdam wat afspraken en eind van de middag ben ik naar de sportschool gegaan. Dit keer heb ik samen met een trainer getraind. Er worden dan meestal 3 à 4 oefeningen uitgezet en dan doe ik 12 herhalingen in sets van 3. In totaal ben ik hier 45 minuten mee bezig. We sluiten af met 15 minuten boksen en buikspieroefeningen. Ik gooi al m’n energie erin, dus daarna ben ik helemaal uitgeteld. Maar het voelt heerlijk!”

Beweging:

 • 45 minuten training
 • 15 minuten boksen en buikspieroefeningen

Vrijdag

“Op vrijdagochtend heb ik een ontbijtje gemaakt met kwark, granola en wat fruit en ik drink een cappuccino. Vervolgens ben ik van Rotterdam naar Amsterdam gereden. Ik heb hier een fitting voor een show die ik ga lopen en een casting. Ik heb als lunch pancakes met stroop, banaan en blauwe bessen op. Dit was misschien niet heel gezond, maar wel hartstikke lekker! Gelukkig ben ik een curvy model en hoef ik niet heel streng op mijn calorieën te letten om mijn maten te behouden. Ik probeer me bewust te zijn van wat ik eet en zo een balans te vinden tussen gezond eten en genieten. Aan het eind van de dag zie ik dat zo’n 8 kilometer heb gewandeld gedurende de dag.”

Beweging:

 • 8 kilometer wandelen

Zaterdag

“Mijn weekend begint heel relaxed. Ik heb rustig ontbeten met een gebakken eitje, daarna ben ik dik een half uur gaan hardlopen buiten want het was heel lekker weer. Als ik eerlijk ben ik loop niet constant hard, maar wissel het af met wandelen. Op het eind doe ik een korte yogasessie. Ik ben opgegroeid met een moeder die een eigen yoga studio heeft, dus daardoor ken ik veel yogaoefeningen. Hier ben ik in totaal 20 minuten mee bezig geweest. ’s Middags heb ik geluncht op het strand met wat vrienden. Ook hebben we nog even 10 minuten gezwommen in de zee, niet heel lang want het water was nog best fris. s’ Avonds maak ik het niet heel laat, want de volgende dag ga ik naar een festival.”

Beweging:

 • 40 minuten hardlopen
 • 20 minuten yoga
 • 10 minuten zwemmen

Zondag

“Vandaag begin ik met een stevig ontbijt, aangezien ik veel ga dansen dus heel wat energie nodig heb! We gaan namelijk naar een festival in Amsterdam-Noord. Het terrein is best groot dus aan het eind van de dag zie ik dat ik veel stappen heb gezet. Op de Gezondheid-app staat dat ik 12 kilometer heb gelopen, maar een groot deel daarvan heb ik natuurlijk gedanst. Ik ben dol op festivals, omdat het vaak buiten is en er verschillende stages zijn. Je kunt kiezen waar je op dat moment zin in hebt. Ook zijn er veel foodtrucks met verschillende keukens. Ik heb vandaag voor een vegaburger gekozen en heb die heerlijk in de zon opgegeten.”

Beweging:

 • 12 kilometer gelopen (of gedanst)

Reactie expert Nuno de Brito, master trainer van Les Mills en Funxtion “Allereerst ben ik trots op hoe Fleur zichzelf neerzet als curvy model en vrouwen laat zien dat je niet broodmager hoeft zijn om mooi te zijn. Zoals Fleur beschrijft is ze heel bewust met haar lichaam bezig en eet ze erg gezond. Maar tegelijkertijd geniet zo ook van al het lekkers dat het leven te bieden heeft en groot gelijk heeft ze! 

Toch geeft ze aan het soms moeilijk te vinden om te blijven sporten, gezien haar drukke leventje. Dat is gelukkig wel op te lossen. Het ligt namelijk helemaal niet aan je tijd, maar aan je prioriteit. En vergeet niet dat fitness overal is. Er zijn maar weinig plaatsen op de wereld waar je niet kunt lopen, joggen of klimmen en squats, lunches of pushups kunt doen. Sterker nog: je kunt superfit worden door iedere dag een half uur in te plannen waarin je alleen maar fundamentele bewegingen uitvoert. 

De beste tip voor Fleur is dat ze zich het beste kan focussen op oefeningen die ze overal en altijd kan uitvoeren. Vraag eventueel aan een personal trainer wat voor jou het juiste schema is. De uitvoering van deze oefeningen is erg belangrijk en het profijt wat je er uithaalt is nóg groter. Geniet van alle mooie dingen in het leven. En vergeet niet dat er maar één iemand op de hele wereld is die het verschil kan maken….dat ben jezelf!”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore