Ga naar de inhoud
FOOD

De Healthy Podcast: 'Weten wat gezond is, betekent niet dat het ook lukt'

"Mensen weten het wel, maar doen het niet", zegt voedingsspecialist en onderzoeker Roel Hermans. "Het uitvoeren van nieuw gedrag kost veel moeite en ons systeem wil liever geen energie verspillen aan iets waar we nog niet helemaal zeker van zijn."

Samen met Arie Boomsma gaat hij in de nieuwste podcast in gesprek over ons gedrag wat betreft voeding. En dat interessante gesprek gaat niet alleen over ons, maar ook over hoe we onze kinderen opvoeden. "Het is makkelijker om gezonde gewoonten aan te leren, dan ongezonde gewoonten af." 

De Healthy Podcast van Healthy Fest is speciaal voor jou gemaakt, zodat jij tijdens het hardlopen of wandelen kunt luisteren naar inspirerende verhalen van gezondheidsexperts. Om je te informeren én je te helpen aan je dagelijkse beweging, duren alle podcasts 30 minuten. 

Roel Hermans is gedragsspecialist op het gebied van eten, drinken en bewegen. Hij werkt als gedragsonderzoeker aan de Radboud Universiteit en Universiteit van Maastricht en is daarnaast expert voeding en gedrag bij het Voedingscentrum.

Benieuwd? De nieuwste podcast luister je hier of bekijk de vodcast hieronder.

Iedere week gaat host Arie Boomsma in gesprek met een Healthy Fest expert die alles weet over sport, mind of food. Het idee: lekker luisteren naar interessante sprekers, terwijl je zelf actief bezig bent. Sport je liever samen? Op 29 september organiseert Healthy Fest een Healthy Academy Walk, waarbij je tijdens een wandeling van 7 kilometer door de duinen van Noordwijk luistert naar 3 experts op het gebied van sport, mind en food. Meer informatie vind je hier.