Ga naar de inhoud
Van onze partner Bayer

De voedseltrends van 2019

Met de lente voor de deur, nemen we graag de nieuwste trends in gezond eten met je door. Want gaan we dit jaar weer voor de groene smoothies of kiezen we allemaal veganistische voedingsmiddelen? Of misschien laten we de koolhydraten links liggen en focussen we ons op goede vetten? We bespreken een aantal van de grootste trends van 2019.

 1. Bewuste producten

  Deze trend is er al een tijdje en zet in 2019 zeker door. We kiezen tegenwoordig steeds meer voor bewuste producten. ‘Zonder toevoegingen’, ‘geen toegevoegde suikers’ en ‘100% natuurlijk’ zijn een aantal termen die we steeds vaker omarmen, omdat onze bewustwording groeit. Waar mogelijk verkiezen we een goed stuk vlees van de biologische slager of biologische groente van de groenteboer boven een aanbiedingspak uit de supermarkt. Voor verlichting van gezondheidsklachten kiezen we ook steeds vaker voor natuurlijke geneesmiddelen. Mocht je bijvoorbeeld last hebben van maag en darmen, dan kun je kiezen voor Iberogast. Dit is een geneesmiddel met 9 geneeskrachtige kruiden voor een effectieve verlichting van meerdere maag- en darmklachten.
   

 2. Vegetarisch

  We willen graag wat minder vlees eten en dat merken de supermarkten ook. Het vegetarisch aanbod in supermarkten zal dan ook nog meer groeien aankomend jaar. Vroeger was vegetarisch vlees minder lekker en leek het in de verste verte niet op een echt stuk vlees, maar de fabrikanten hebben hard gewerkt en de structuur van de vleesvervangers en de smaak zijn aanzienlijk verbeterd.
   

 3. Veganistisch 

  Er zijn steeds meer mensen die geheel veganistisch eten, maar ook mensen die deels voor plantaardige producten gaan. Alternatieven en vervangers zien we dan ook steeds vaker terug in het schap. Veganistische kaas, havermelk en speciale soorten yoghurt waar geen dierlijke producten aan te pas zijn gekomen. In 2019 zal deze trend doorzetten en het aanbod van plantaardige producten nog verder groeien. Let op: veganisten en vegetariërs eten meestal veel vezels. Klachten als winderigheid, een opgeblazen gevoel en obstipatie zijn gelinkt aan een verhoogde vezelinname. Genoeg water drinken kan spijsverteringsproblemen helpen voorkomen. Voor snelle en effectieve verlichting van een opgeblazen gevoel of winderigheid probeer Rennie Deflatine.
   

 4. Darmflora verbeteren

  Het is inmiddels algemeen bekend dat onze darmen veel voor de gezondheid betekenen. Daarom gaan we zelf ook actief aan de slag om de darmflora te verbeteren. Dit doen we door middel van vezelrijke voeding, probiotische voedingsmiddelen en gefermenteerd voedsel.
   

 5. Minder suiker

  Eigenlijk is de trend dat we alles wat ‘niet goed voor ons is’ zo min mogelijk willen nemen. Daar hoort suiker natuurlijk ook bij. We vinden steeds meer suikervrije producten en zijn bewuster bezig met onze genietmomentjes. Ervaar je klachten als brandend maagzuur? Ook dan is er een suikervrije variant: Rennie Suikervrij met frisse pepermunt smaak zet overtollig maagzuur snel en effectief om in water en andere lichaamseigen stoffen.
   

 6. Bewust snoepen

  We willen minder snoepen, maar als we het doen, doen we het goed. We kiezen vaker voor échte genietmomenten. Dus geen hele zak chips ’s avonds op de bank, maar luxe bonbons en handgemaakte karamel. Bewuster snoepen, meer genieten.
   

 7. Instagram waardig voedsel

  Eten moet natuurlijk lekker smaken, maar hoe ons bordje eruitziet, wordt ook steeds belangrijker. Het moet er zelfs zo mooi uitzien, dat we er een foto van op Instagram willen delen. Wil je weten hoe je je maaltijd het mooist op de foto krijgt? Dat lees je hier.