Recept van de week

Misosoep met wintergroenten

06 februari 2019 11:08 Aangepast: 08 februari 2019 12:30

Een heerlijk wintersoepje uit Japan met varkensfilet, wortels en aardperen helpt ons deze regenachtige dagen wel door.

Ingrediënten:

  • 400 g varkensfilet, in plakjes van een halve centimeter (of in dunne plakken gesneden rollade, overtollig vet verwijderd)
  • 240 g rettich, in schijfjes en vervolgens in vieren
  • 200 g wortels, in halvemaantjes van een halve centimeter
  • 240 g aardperen (ongeveer 4 middelgrote), geschild en in plakjes
  • 6 lente-uitjes, diagonaal in dunne ringen
  • ½ theelepel zonnebloemolie
  • 6 eetlepels witte miso
  • shichimi togarashi (kruidenmix, verkrijgbaar bij de meeste grote supermarkten)

Zo maak je het:

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het varkensvlees, de rettich, wortels en aardperen toe. Bak alles 3 minuten. Schenk er 1,5 liter water bij en breng het geheel aan de kook.

Schep tijdens het koken het vet eraf dat komt bovendrijven. Kook de groenten tot ze gaar zijn; dat duurt ongeveer 15 minuten.

Meng de miso in een kommetje met een paar lepels van het kookvocht uit de pan; roer net zolang tot de miso helemaal is opgelost.

Schenk dit mengsel terug in de pan, draai het vuur laag en laat alles nog 5 minuten sudderen; laat de soep niet meer koken.

Schep de soep in 4 kommen en strooi de lente-uitjes erover. Je kunt ook wat shichimi togarashi toevoegen als je de soep iets pittiger wilt maken.

Basisboek Japan 
In dit Basisboek Japan maak je op een relaxte manier kennis met Japans koken. De Japanse keuken staat bekend om zijn verfijnde techniek en uiteenlopende smakenpalet. Maak kennis met de verschillende toepassingen van miso, maak de heerlijkste ramen en leer hoe je zelf de mooiste sushi rolletjes bereidt. In Basisboek Japan staan traditionele recepten met een moderne twist. De recepten zijn toegankelijk, de ingrediënten goed verkrijgbaar en je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore