Recept van de week

Winter BBQ: courgettes met truffel & noten

27 november 2018 15:25 Aangepast: 30 november 2018 11:50

Een BBQ in de herfst? Waarom niet! Dit recept voor met truffel en noten gevulde courgettes leent zich er goed voor en ze zijn bedrieglijk makkelijk te maken.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 ei
  • 250 ml ongezoete slagroom
  • 1 el truffeltapenade
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 250 g scamorza kaas, geraspt
  • 4 ronde courgettes

Verder nodig: BBQ voor indirect grillen met deksel

Bereiden:

Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.

Maak ondertussen de vulling door het ei met de room los te kloppen, voeg daarna de overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.

Snijd van elke courgette voorzichtig de bovenkant af met het steeltje er nog aan. Hol de courgettes met een lepel uit tot er een wand van circa 1 cm overblijft.

Lepel de vulling in de courgettes en zet het kapje er weer op. Zet de gevulde courgettes op de BBQ en gril ze met gesloten deksel circa 30 minuten, tot de courgettes zacht zijn geworden en de vulling stevig is.

Smokey Goodness Winter BBQ
Met het Smokey Goodness Winter BBQ boek van Jord Althuizen kom je ook de winter meer dan warmpjes door. Winterbarbecueën is de trend in BBQ-land en hoe je dat Smokey Goodness-style doet, kun je in dit boek ontdekken. Met de winterse recepten zoals home smoked salmon en wintersportfavourites (raclette!) blijft het vuur ook bij min tien lekker branden. Er staat zelfs een volledig Smokey Goodness-style kerstmenu in: van aperitief tot dessert, alles van de barbecue.
 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore