Recept van de week

Het zoete leven

08 november 2018 09:30 Aangepast: 09 november 2018 12:27

Verwen jezelf eens met deze fantastische taart van bloedsinaasappels. Ziet er ook nog eens heel mooi uit!

Ingrediënten (voor 1 taart):

  • 4 eidooiers
  • 120 g suiker
  • 70 g boter, zacht
  • 150 g bloem
  • 8 bloedsinaasappels
  • 2,5 dl melk
  • merg van 1 vanillestokje
  • 10 g cacao
  • 25 g chocoladepuddingpoeder
  • 2 el sinaasappellikeur (bijv. Grand Marnier)

Verder nodig:

  • Taartvorm van ca. ø 22 cm
  • boter om mee in te vetten
  • bloem voor de vorm en het werkvlak

Bereiden (40 min. voorbereiden, 2 uur koelen en 15 min. bakken):

Kneed 1 eidooier met 50 g suiker, de boter en de bloem tot een deeg, wikkel het in plasticfolie en leg het 2 uur inde koelkast.

Schil de bloedsinaasappels met een scherp mes en snijd de parten tussen de vliezen uit.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm. Bekleed de vorm ermee en prik het overal in met een vork. Bak de bodem in 15 minuten goudbruin en laat hem dan afkoelen.

Breng de melk met het vanillemerg en de cacao aan de kook. Doe 3 eidooiers in een andere pan en roer de resterende suiker en het puddingpoeder erdoor. Schenk de hete vanillemelk erbij, zet de pan op het vuur en laat alles al roerend 3 minuten koken. Haal de crème van het vuur, roer de likeur erdoor en verdeel de crème over de afgekoelde deegbodem. Laat de taart afkoelen en verdeel de parten sinaasappel er gelijkmatig over.

Bestrooi de taart eventueel met geraspte melkchocolade.

I love chocolate
Chocola troost, verwent, beloont en maakt gelukkig. En een zelfgemaakte chocoladelekkernij is de perfecte afsluiting van elk geslaagd diner. Maak je leven zoeter met het boek I love chocolate en maak koekjes, cupcakes, taartjes en desserts met chocola de hoofdrol. In dit boek vol hemelse recepten (en prachtige foto’s!) vindt elke chocoholic een nieuw lievelingsrecept – zoals kersen-petitfours, bittere breekchocolade, choco-donuts, tiramisu-cupcakes, kokostruffels, choco-hazelnoottartelettes, chocolademoussetaart en nog veel meer overheerlijke chocoladeverwennerij.
 

 

`