Recept van de week

Lekkere lasagne

28 september 2018 10:18 Aangepast: 10 oktober 2018 18:28

Buiten is het nog heerlijk aan het nazomeren, maar op ons bord kunnen we de herfst al proeven. Bijvoorbeeld met deze lekkere lasagne met pompoen en saucijs.

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 12 lasagnebladen
  • 500 g pompoen, in plakken
  • 50 ml olijfolie
  • 1 snufje fleur de sel
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 100 g kippenborst
  • 500 g saucijzen zonder vel
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 200 ml kippenbouillon
  • 600 ml bechamelsaus
  • 200 g geraspte emmentaler

 Ook nodig: ovenschaal van 40 x 20 cm

Zo maak je het:

Bereidingstijd 50 minuten, oventijd 30-40 minuten

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in plakken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de plakken pompoen. Besprenkel deze met olijfolie en strooi er de fleur de sel over.

Haal de naaldjes van 1 takje rozemarijn en strooi die er ook over. Zet de bakplaat met de pompoen 30 minuten in de oven. Het roosteren van de pompoen kun je ook de avond tevoren doen.

Haal de naaldjes van 1 takje rozemarijn, en doe die met de kippenborst, de saucijzen zonder vel en de knoflook in de kom van een keukenmachine. Laat de machine draaien.

Giet een scheutje olijfolie in een braadpan en laat het gemalen vlees kleur krijgen. Voeg de kippenbouillon toe, roer goed en laat 5 minuten sudderen.

Haal de naaldjes van het laatste takje rozemarijn en hak die fijn. Roer ze door de bechamelsaus.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet 1 theelepel olijfolie en een beetje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal.

Leg 3 lasagnebladen naast elkaar. Wissel dan de volgende laagjes af: gemalen vlees, lasagnebladen, geroosterde pompoen en bechamelsaus. Herhaal deze handelingen en eindig met de pompoen en een beetje bechamelsaus. Bestrooi met de geraspte emmentaler en zet de schaal 30-40 minuten in de oven.

Lasagne In Lasagne vind je 33 heerlijke, originele variaties op een dit traditionele gerecht. Maak eens roti-kiplasagne of lasagne met cheddar en chorizo, of een verrassende combinatie van lasagne met asperges en eieren of krab-currylasagne. Lasagne is het ultieme feel good food. De meeste mensen houden het bij een traditionele lasagne bolognese of groentelasagne, maar er zijn nog talloze andere combinaties te verzinnen. Naast de recepten laat Sandra Mahut de lezer ook de basisbereiding van een perfecte lasagne zien.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Pasta met tomaat & ricotta

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Italiaanse tosti

`