Ga naar de inhoud
Premie omhoog

Zorgpremie DSW valt lager uit dan voorspeld

Beeld © ANP

De premie voor de basisverzekering gaat bij verzekeraar DSW volgend jaar met 4.50 euro omhoog. Dat bedrag blijft ruim onder de voorspelling van het kabinet.

Zorgverzekeraar DSW komt traditiegetrouw als eerste naar buiten met de premie voor de basisverzekering voor volgend jaar. Het vormt een goede graadmeter voor de rest van de verzekeraars die meestal de lijn van DSW volgen.

112 euro

Op Prinsjesdag werd gewaarschuwd voor een stijging van 10,33 euro per maand. Het gemiddelde bedrag per maand zou oplopen tot 119,33 euro en op jaarbasis tot 1432 euro. Maar bij DSW betalen betalen klanten nu 112 euro. 

De stijging van de premie komt vooral doordat personeel in de zorg meer gaat verdienen. Bovendien worden bijvoorbeeld medicijnen duurder door de btw-verhoging. 

Je betaalt zorgpremie, maar ook eigen risico: waarom eigenlijk?

02:18
Antoin Peeters legt uit.

DSW blijft met een eigen risico van 375 euro per jaar een tientje onder het wettelijk vastgestelde bedrag. "Door een lager eigen risico te hanteren, wil DSW duidelijk maken voorstander te zijn van een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen'', aldus de verzekeraar.

Dit is een artikel van