Gezondheid

Aldi stopt met verkoop energiedrankjes aan kinderen onder de 14

03 juli 2018 07:01 Aangepast: 03 juli 2018 16:06
Beeld © ANP

Aldi stopt als eerste supermarkt met de verkoop van energiedrankjes aan jonge kinderen. Vanaf 1 oktober kan iemand die jonger is dan 14 de drankjes daar niet meer kopen.

Om de leeftijd te checken, gaat de supermarkt om een legitimatiebewijs vragen bij aankoop, meldt het AD. Ook gaat de winkelketen klanten informeren over de gezondheidsrisico's van de drankjes.

Suiker en cafeïne

Energiedrankjes zitten vol suiker en cafeïne. Kinderartsen pleitten daarom eerder voor een verkoopverbod van de drankjes aan kinderen onder de 18. Zij zien steeds meer kinderen die te veel van dit soort drankjes drinken op de eerste hulp verschijnen. Zij hebben hartritmestoornissen, zijn rusteloos en moe.

Het Voedingscentrum adviseert om kinderen onder de 13 jaar geen energiedrank te geven. Oudere kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven zouden het bij één blikje per dag moeten houden.

Verslaafd aan energiedrankjes:

"Mijn vader was verslaafd, die belandde in het ziekenhuis met nierstenen." Jongeren lijken wel te weten dat energiedrankjes niet goed voor ze zijn, maar toch kunnen veel er niet vanaf blijven. Kinderartsen pleiten daarom voor een verbod op de verkoop aan jongeren onder de 18 jaar.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van