Gezondheid

'Deelname aan Eurovisiesongfestival maakt bevolking gelukkiger'

11 mei 2018 12:30 Aangepast: 11 mei 2018 12:32
Waylon viert dat hij doorgaat naar de finale van het Eurovisiesongfestival. Beeld © ANP

26 landen hebben morgen het geluk dat zij mee mogen doen aan het Eurovisiesongfestival. Dat is leuk voor de artiesten, maar volgens een nieuw onderzoek zou dat ook gunstig zijn voor de bevolking van de deelnemende landen.

Een nieuw onderzoek in het prestigieuze wetenschapstijdschrift BMC Public Health concludeert dat landen die wél deelnemen aan het songfestival gelukkiger zouden zijn dan landen die niet meedoen. Mensen in landen die meedoen zeiden tegen de onderzoekers dat zij tevredener zijn met hun leven. Ook zou deelname het aantal zelfmoorden doen afnemen.

Beter heel slecht dan helemaal niet

De onderzoekers zagen bij landen die het goed deden op het festival een kleine stijging in geluk ten opzichte van landen die het heel slecht deden. Maar de bevolking van landen die het slecht deden is volgens de wetenschappers nog steeds gelukkiger dan landen die helemaal niet meedoen.

De onderzoekers concluderen uiteindelijk dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar het effect dat grote evenementen op geluk heeft. Eerdere onderzoeken zagen ook een verband tussen goede prestaties bij grote sportevenementen en geluk.

Meer op rtlnieuws.nl:

Felicitaties voor Waylon

Verschillende BN'ers hebben Waylon gefeliciteerd met zijn deelname aan de finale van het Eurovisiesongfestival.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore