Bij ons thuis

'Juf Tanya blijft zelfs in crisistijd hartverwarmend positief'

10 juni 2020 15:00 Aangepast: 10 juni 2020 16:21
Beeld © iStock

Freelance journaliste Franke (42) blogt over de avonturen - en uitdagingen - van haar moderne gezin. Deze week: nu de scholen weer beginnen, wil Franke juf Tanya bedanken voor alles wat ze doet.

Huppelend gingen ze naar school afgelopen maandag. Ik gaf ze groot gelijk. Hoeveel leuker was het voor Puk (8) en Olle (5) om weer lekker te voetballen met vriendjes op het schoolplein dan rond te hangen bij hun twee stresskippende thuiswerk-ouders? 

Luizenmoeder

Ik was ook dolblij, want ik was wel toe aan welverdiende rust - na al die weken thuiswerk, school, gezin, op elkaars lip zitten en stuitende verveling. Bovendien miste ik het hele gedoe van school zelf ook. Hoewel ik me doorgaans prima kan ergeren aan het hoge Luizenmoeder-gehalte, zelfs daar snakte ik inmiddels naar. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Stond juf nou op het schoolplein te zwaaien met een zwembad noodle?'

Want een moeder weet wat pas écht wat ze mist, als ze er niet is. In mijn geval: de juf van Puk. Juf Tanya. Juf Tanya is de bom. Helemaal een juf zoals juffen (en meesters) horen te zijn. Een juf die laat zien dat het een vitaal beroep is. Een vak. Een juf die kinderen op een hoger plan tilt. En tussendoor hun haren vlecht. 

Gedonder 

Juf Tanya is vrolijk. Al-tijd vrolijk. Ze maakt graag gebbetjes, maar is serieus als het moet. Ze kweekte een warme band met de klas en weet exact wat er speelt. Ze roept ouders op het matje als er gedonder is. Ze geeft de kinderen vleugels, heeft exact door wat haar leerlingen nodig hebben.

Ook tijdens de coronacrisis bleef ze onverwoestbaar vrolijk. Deed ze spelletjes op Zoom en zorgde ze, samen met de klassenmoeders, voor een klassikaal ontbijt achter de laptop. Legde geduldig alles uit tijdens vragenuurtjes. Maakte filmpjes met uitleg en las voor. Als kers op de taart stuurde ze iedereen een handgemaakte kaart, met daarop de woorden: "Ik mis je". Nou ja, mensen, dan ga je toch stúk?!

Bedankt 

Het jaar is alweer bijna voorbij. Ik ben blij dat mijn dochter nog een paar weken van haar kan genieten. Juf Tanya, bedankt. Je hebt van extreem rare tijden het beste gemaakt. Je bent een stralende zon. Dat er nog maar veel kinderen van jou mogen genieten. 

Elke week 'Bij ons thuis' volgen? Klik dan op de 'Bij ons Thuis'-tag en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore