Ga naar de inhoud
Bij ons thuis

'Ohh... wat spannend! Kunnen we nou toch in het buitenland vakantie vieren?'

Beeld © iStock

Freelance journaliste Franke (42) blogt over de avonturen - en uitdagingen - van haar moderne gezin. Deze week: Franke houdt elke dag vol spanning het nieuws in de gaten. Zouden we deze zomer toch op een Frans strand kunnen chillen? De heerlijkheid!!!

Over een paar weken is het zover: zes weken lang de kinderen thuis. Zes weken. Normaal vind ik dat heerlijk, maar nu de kinderen al bijna twee maanden thuis hebben gehangen, inclusief Manlief en ikzelf, met zijn allen op elkaars lip, vind ik dat idee toch een stuk minder aantrekkelijk. 

Even weg van alles  

Ik ben enorm #blessed dat we gezond zijn en een tof huis hebben enzo, maar om nu wéér zes weken in huis door te brengen... op elkaars lip... Mwah. 

Liever ga ik even weg. Weg van de stress. Weg van de de spanning, het thuiswerken, juf spelen, ritme houden terwijl er geen ritme mogelijk bleek, enge nieuwsberichten, huis soppen, thuis zitten, boodschappen online bestellen. Gewoon, weg. 

'Wat
Lees ook:
'Wat had ik hiernaar verlangd: een gewone dag, zonder corona'

Vakantie is inmiddels mijn roze olifant. Vakantie was lange tijd geen optie door dat stomme coronavirus, dus denk er maar niet aan. Maar wat gebeurt er als je niet aan die roze olifant mag denken? Dan zie je ze met bosjes voorbij komen galopperen, die roze olifanten. Dansend voor je neus. De hele dag door. Tenminste, bij mij wel. 

Straffe cocktail

Nee, een break van alles zou bijzonder wenselijk zijn. Met mijn voeten in het zand en een straffe cocktail voor de neus op een exotisch Ibiziaans strandje, bijvoorbeeld. Of met een krakend vers stokbrood en dikke plakken brie onder een Plataan. Of een verse bord pasta in een gezellig havenstadje aan de Italiaanse kust. Man, ik snak ernaar. Kom maar op met die roze olifant. 

'Ik droomde van woeste fjorden en sprookjesbossen'

De affgelopen weken hield ik dan ook nauwlettend in de gaten wat de mogelijkheden waren. Elke keer als ik hoorde dat er ergens een grens openging, dacht ik na over de mogelijkheden. Droomde ik opeens van woeste fjorden en sprookjesbossen. 

"IJsland houdt de grenzen open, hoef je alleen een coronatestje te doen!", laat ik manlief weten.

"Weet je wel hoe vervelend zo'n test is? Dan gaan ze bij je neus naar binnen met zo'n enge stok", zegt Manlief. 

"Oh. Laat dan maar. Scandinavië is ook een optie. Naar Noorwegen misschien?"

"Hahahahahah. Daar wordt het geen 27 graden, hè, ouwe koukleum."

"Oh ja, niet aan gedacht. We kunnen naar Denemarken rijden! Gaan we naar die spannende sprookjesbossen en Legoland..."

Op
lees ook:
Op vakantie in eigen tuin: opblaasbare jacuzzi's populair in coronatijd

"Of Berlijn misschien? Duitsland gooit zijn grenzen open!"

"Hé wacht! Frankrijk zei heel hard nee, maar gaat toch twijfelen. Kunnen we dan toch naar die leuke camping in Bretagne?"

"Griekenland gaat open. Italië ook! Spanje? Zou Spanje!!!! Olé, olé!"

"Kijk, deze video, op strandvakantie kan misschien toch!!"

"IBIZAAAA!!" gillen Puk en Olle in koor.

Mijn hart maakt een sprongetje.

Die cocktail, met blote voeten in het strand, Puk en Olle met een schepje in de branding, op een rustig strandje... Het zou toch nog eens werkelijkheid kunnen worden... 

Elke week 'Bij ons thuis' volgen? Klik dan op de 'Bij ons Thuis'-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.