Ga naar de inhoud
Bij ons thuis

'Is het nou woensdag of vrijdag? We zijn totaal ons ritme kwijt'

Beeld © iStock

Freelance journaliste Franke (42) blogt over de avonturen - en uitdagingen - van haar moderne gezin. Deze week: Franke heeft geen idee meer welke dag het is of wat ze nou eigenlijk ging doen. C.H.A.O.S.!

In de winkel zeg ik: "Fijn weekend, hè?" De verkoopster kijkt me aan of ik gek ben. Twee winkels en dito rare blikken later, snap ik waarom. Het is geen weekend. Het is donderdag.

Als ik mijn baas bel, hoor ik een zweem 'Bel-me-niet-register' in zijn stem. Ik vraag of ik stoor. "Een beetje. Ik ben vrij vandaag", zegt hij. Verward hang ik op. Hoezo vrij? Het is toch dinsdag?! Als ik de tv aanzet, valt het kwartje. Bevrijdingsdag.

'Stond
Vorige week:
'Stond juf nou op het schoolplein te zwaaien met een zwembad noodle?'

Ik krijg ruzie met mijn parkeerapp. Kloteding. Ik houd 'm omhoog, op zoek naar 4G, maar ik vang bot. Dan maar niet. Voor een gesloten postkantoor daalt het besef in dat het zondag is - en parkeren gratis.  

Het zal wel aan mij liggen, maar ik ben de laatste weken totaal de weg kwijt. Terwijl ik over het algemeen toch bekend sta als 'Mevrouwtje Kakstrak' (of irritante control freak, het is maar hoe je ernaar kijkt).

'De kinderen willen om 20.15 nog even buiten spelen, terwijl ze al een halfuur in bed hadden moeten liggen'

Manlief en ik hebben pas door dat het tijd is voor een tien-uurtje als de kinderen zo agressief zijn, dat ze bij elkaar de haren uittrekken.

Puk (8) en Olle (5) willen om 20.15 nog even buitenspelen, als ze al een halfuur in bed hadden moeten liggen. 

De
Lees ook:
De opvoedkwestie: 'Mijn zoon (6) luistert pas als ik ga dreigen'

De coronacrisis maakt gehakt van de dagelijkse structuur. We zijn compleet de weg kwijt door het lockdown-corona-kinderen-twee-dagen-per-week-en feestdagen-tussendoor-naar-school-programma.

Tips, iemand, tot het 8 juni is? Puk en Olle zijn je dankbaar.

En ik al helemaal. 

Elke week 'Bij ons thuis' volgen? Klik dan op de 'Bij ons Thuis'-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.