Gezin

Op het boodschappenlijstje van: Tim

24 oktober 2019 16:16 Aangepast: 25 oktober 2019 09:17
Beeld © Annet van den Ende

In deze rubriek nemen we iedere week een boodschappenlijstje van een lezer onder de loep: welk verhaal gaat er schuil achter de producten, wat zijn de favoriete aankopen en is er een bepaald boodschappenritueel? Deze week het lijstje van Tim, die ooit bij de tomaten naar de liefde zocht.

Het boodschappenlijstje van…

Naam: Tim Leeftijd: 32 Beroep: sales promoter Woont: alleen Bedrag boodschappen: €42,40

Hoe vaak per week doe je boodschappen?

"Ik ga ongeveer om de dag naar de supermarkt. Soms red ik het wel met eens in de drie dagen, maar ik ben meestal nog wat vergeten, dus dan fiets ik na werk toch nog een keer langs. Helaas heb ik momenteel geen vriendin die het af en toe van me overneemt, maar gelukkig heb ik geen hekel aan boodschappen doen. Aan koken overigens ook niet, maar ongezellig vind ik het wel, koken voor één persoon en eten in je eentje. Daarom spreek ik vaak ook met vrienden af en eten we samen. Of ik een vriendin zou willen? Natuurlijk wil ik dat. Niet dat ik hopeloos op zoek ben hoor, ik vind het vrijgezellen leven ook wel even prima voor nu. Maar uiteindelijk willen we allemaal wel iemand om 's avonds tegenaan te kruipen toch?"

Flirt je wel eens in de supermarkt?

"Nou, ik heb dus wel eens serieus een meisje haar nummer gevraagd. Bij de tomaten. We kwamen elkaar vaker tegen in de buurtsuper waar ik destijds in de buurt woonde en ze glimlachte altijd zo lief naar me. Na een maand heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ze een keer wat met me wilde drinken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Op het boodschappenlijstje van: Caroline

En? Werd het wat?

"We hebben drie keer afgesproken, maar er was toch geen klik. En daarna was het boodschappen doen wel ongemakkelijk hoor, haha. Ik heb haar weleens bewust ontweken door op een ander tijdstip boodschappen te doen. En nu woon ik gelukkig ergens anders en heb ik dus ook een andere supermarkt."

Goed, terug naar je lijstje, heb je een boodschappenbudget?

"Nee, zo georganiseerd ben ik niet. Ik maak eigenlijk ook bijna nooit een lijstje. Maar voor nu maak ik natuurlijk graag een uitzondering."

Wat gooi je standaard in je mandje?

"Ik vind die kant-en-klare lasagneschaal ideaal. Die schuif ik na werk zo in de oven en na een half uurtje kan ik aan tafel. Mijn moeder zegt dat daar wel veel zout in zit, maar ik heb dus echt geen tijd om zelf lasagne in elkaar te flansen 's avonds na werk. Dus ik vind dit wel zo makkelijk. Ik hou ook van die kant-en-klare salades, Italiaanse bijvoorbeeld. Daar eet ik dan een tartaartje bij, en soms twee, met een afbakbroodje. Lekker hoor. Ik ontbijt eigenlijk altijd met pindakaas, van Calvé en zonder nootjes. Dus die gaat ook vaak mee."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dit ligt er op je bord als al je eten alleen uit Nederland zou komen

En fruit?

"Ja, ik hou van bananen en appels, die eet je ook lekker makkelijk. Mango vind ik ook lekker, maar dat is zo'n gedoe met schillen. Ik neem bijna elke dag een banaan mee, die ik op de fiets naar werk opeet. En dan einde middag nog een appel. Ik probeer wel om iedere dag twee stuks fruit te eten en dat lukt eigenlijk verrassend goed."

Heb je een guilty pleasure?

"M&M's!"

En wat ga je vanavond koken?

"Haha, nou koken kan je het dus niet echt noemen, want het wordt de lasagne."

Wat zou je nooit kopen?

"Iets van snoep. Dat vind ik niet zo boeiend. Ik hou wel van hartige dingen en van chocola, maar drop of winegums ofzo doen me niks."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore