Gezin

Op het boodschappenlijstje van: Caroline

18 oktober 2019 08:30 Aangepast: 18 oktober 2019 11:12
Beeld © Annet van den Ende

In deze rubriek nemen we iedere week een boodschappenlijstje van een lezer onder de loep: welk verhaal gaat er schuil achter de producten, wat zijn de favoriete aankopen en is er een bepaald boodschappenritueel? Deze week het lijstje van Caroline, die alles zelf snijdt. Nou ja, behalve de kip. En de bloemkool.

Het boodschappenlijstje van…

Naam: Caroline
Leeftijd: 27
Beroep: fotografe
Woont: samen met haar vriend (30)
Bedrag boodschappen: €37

Wie doet bij jullie thuis de boodschappen?

"Allebei. Ik heb een onregelmatige baan, werk veel in het weekend, en doordeweeks eten mijn vriend en ik ook niet altijd samen. In het weekend doen we samen boodschappen en kijken we wat we nodig hebben aan huishoudelijke boodschappen, zoals wc-papier, schoonmaakmiddel, vuilniszakken, et cetera. Doordeweeks doen we allebei onze eigen boodschappen of de een neemt iets mee voor de ander. Dit lijstje is van dinsdag. Ik eet vaak al wat eerder (en wat gezonder, haha) dan mijn vriend. Zeker als ik 's avonds nog ga sporten, dan vind ik het niet fijn met een volle maag te gaan trainen. Mijn vriend is meestal pas rond 19.30 uur thuis en dan maakt hij een groot bord pasta voor zichzelf. Zo'n drie keer in de week eten we wel gezellig samen."

Heb je een boodschappenbudget?

"Nee, maar ik let wel op wat ik koop. Ik probeer zo vers mogelijk te kopen en dus zo min mogelijk voorgesneden pakjes en zakjes. Dat scheelt echt al heel veel geld als je het bij elkaar op telt. Een krop sla kost bijvoorbeeld 60 cent en in een zakje is dat zo het dubbele. Dat vind ik zonde. Het enige wat ik voorgesneden koop is kip. Ik hou niet van die structuur van rauwe kip, dus als ik een gerecht maak – bijvoorbeeld een wokgerecht met lekker veel groente, bloemkoolrijst en kip – dan koop ik van die voorgesneden kipblokjes. Een stuk duurder dan een hele kipfilet, maar ja."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Op het boodschappenlijstje van: Thérèse

Wat staat er altijd op je boodschappenlijstje?

"Bloemkoolrijst, oh oeps, dat koop ik dus ook voorgesneden, haha. En, kwark en vers fruit neem ik ook altijd mee, want daar ontbijt ik elke ochtend mee. Ik eet doordeweeks eigenlijk nooit brood, behalve dan een afbakbroodje bij de soep vanavond. Wat ik van de soep overheb, dat vries ik in. Nee, mijn vriend maak ik niet echt blij met pompoensoep."

Heb je een guilty pleasure?

"Qua eten bedoel je? Ik kan zo een heel pak roze koeken opeten. Ja, daar zitten er zes van in inderdaad en daarna ben ik standaard misselijk. Dus die kan ik maar beter niet in huis halen. Soms, en dat is meestal die ene periode van de maand, kan ik de verleiding niet weerstaan en gooi ik een pak in m'n mandje. Tijdens het bewerken van mijn foto's gaat er zo een heel pak doorheen. Heerlijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zelf roze koeken bakken

En wat ga je vanavond koken?

"Ik heb vanmiddag een fotografieklus en ga vanavond sporten, dus tussendoor maak ik even gauw een soepje klaar. Zo'n kant-en-klaar soeppak met verse groenten erin vind ik ideaal. Je gooit de groenten met wat water in een pannetje, brengt het aan de kook, staafmixer erin en klaar."

Wat zou je nooit kopen?

"Vlees koop ik eigenlijk altijd bij de slager en probeer ik te beperken tot maximaal twee keer in de week. Mijn vriend eet wel vaker vlees en als we uit eten gaan, bestel ik eigenlijk ook altijd een stukje vlees. Ik vind het gewoon lekker, maar ben me wel bewust van hoe slecht het is voor onze planeet. Ik heb nu de bietenburger ontdekt en die is heerlijk. Mijn vriend en ik maken regelmatig een broodje hamburger, met sla en tomaat en een augurkje enzo erop. Met voor hem dan een biologische hamburger en voor mij een bietenburger, met een laagje humus eronder. Oké, het is niet te vergelijken met een echte hamburger, maar wel echt heel erg lekker!"

Philippine Dankelman

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore