Ga naar de inhoud
Gezin

Op het boodschappenlijstje van: Thérèse

Beeld © Annet van den Ende

Elke week vragen we een doodgewone Nederlander het hemd van het lijf over zijn/haar aankopen in de rubriek ‘Het Boodschappenlijstje van…’. Welk verhaal gaat er schuil achter de producten op het lijstje, wat zijn de favoriete aankopen en is er een bepaald boodschappenritueel?

Het boodschappenlijstje van…

Naam: Thérèse

Leeftijd: 34

Beroep: verkoopmedewerker scheepswerf

Woont: samen met haar vriend Tom (33)

Bedrag boodschappen: €43,47

Wie doet bij jullie thuis de boodschappen?
“Meestal ik, want ik ben vaak eerder thuis uit werk. Dit lijstje heb ik op het werk gemaakt en de boodschappen heb ik op weg naar huis gedaan. In het weekend doen we vaak samen boodschappen in de stad. Dan gaan we naar de markt en via de kaasboer en ons favoriete koffietentje weer naar huis. Als ik iets vergeten ben, haalt Tom dat vaak nog even bij de supermarkt. Eens in de twee weken haalt hij Indisch bij de Toko, als we geen zin hebben om te koken. Twee keer een rames speciaal, een soort mini rijsttafeltje is dat. Daar kun je ons echt voor wakker maken.”

Heb je een boodschappenbudget?
“Nee, eigenlijk niet. Ik probeer wel te letten op wat ik koop. Ik kies niet altijd per se voor het A-merk en ik neem zo min mogelijk snoep of koek of chips ofzo mee. Want dan gaat het allemaal op hoor, haha. Alleen als er visite komt natuurlijk, dan halen we wel wat lekkers. Maar dat is dan meestal iets van de kaasboer of een gebakje van de banketbakker. Fruit en groente nemen we ook vaak op zaterdag van de markt mee. Dat is toch een stuk goedkoper dan bij de supermarkt. Verder gaan we regelmatig uit eten of we halen iets, dus we geven al met al toch wel best wat uit aan onze maaltijden.

'Ik ben verslaafd aan cola. Ja, dat moet minder. Er zit zoveel suiker in'

Wat staat er altijd op je boodschappenlijstje?

“Yoghurt en melk, voor ons ontbijt. Tom en ik ontbijten allebei met een bak yoghurt met wat fruit en cruesli. Hij drinkt daar een dubbele espresso bij en ik een cappuccino of een kop thee. Eigenlijk ontbijten we nooit met brood doordeweeks, dat is echt iets voor het weekend. Dan haal ik zo’n zak afbakbroodjes en lekkere eiersalade en verse jus.
Cola staat trouwens ook altijd op m’n boodschappenlijstje. Ik ben daar redelijk verslaafd aan. Drink dagelijks twee of drie blikjes. Wel van die kleintjes hoor. Ja, ik weet ‘t, dat moet echt minder. Want er zit ook zo veel suiker in.”

 

Is dat je guilty pleasure?

“Ja, cola en vanillevla. Ik neem na het eten een klein bakje en soms gooi ik daar stiekem dan nog wat hagelslag of vlokken in. Maar net wat we in huis hebben. Maar kom op, ik snoep verder niet, hè?! Dit is mijn enige zoete snaaimoment van de dag.”

'Ik heb me voorgenomen om minder vlees te eten. Jammer dat het zo lekker is, hè?'

Wat ga je vanavond koken?

“Ik maak een simpele pasta met tomatensaus en courgette, spaghetti erbij en chipolataworstjes. Morgen eten we gebakken aardappeltjes met haricots verts en een kaasburger. Die kaasburgers vindt Tom zo lekker. Ik probeer minimaal één keer per week om iets vegetarisch te koken. Die pasta zou trouwens ook zonder worstjes kunnen, dan is-ie ook meteen vega. Ik heb me voorgenomen minder vlees te eten. Het is jammer dat het zo lekker is, hè?! Wel koop ik altijd biologisch vlees, dat lijkt me toch iets beter voor je.”

 

Wat zou je nooit kopen?

“Robijn wasmiddel (of een ander A-merk) wat niet in de aanbieding is. Toevallig had ik nu online gezien dat mijn favoriete wasmiddel in de bonus is, en dus zette ik ‘m meteen op m’n lijstje. Maar anders neem ik dat niet zomaar mee, hoor. Dat is echt zonde van het geld, vind ik. Hetzelfde geldt voor vaatwasblokjes, die probeer ik ook altijd in te slaan als ze in de aanbieding zijn. Die wil ik eigenlijk ook van een A-merk. Het wordt toch minder goed schoon heb ik het idee als ik een ander (huis)merk gebruik.”

Op
Gezin
Op het boodschappenlijstje van: Marja