Ga naar de inhoud
Gezin

Op het boodschappenlijstje van: Isabella

Beeld © Annet van den Ende

In deze rubriek nemen we iedere week een boodschappenlijstje van een lezer onder de loep: welk verhaal gaat er schuil achter de producten, wat zijn de favoriete aankopen en is er een bepaald boodschappenritueel? Deze week het lijstje van Isabella, die iedere nooit wat overhoudt op haar boodschappenbudget.

Het boodschappenlijstje van…

Naam: Isabella
Leeftijd: 23
Beroep: jurist
Woont: samen met vriend (24) in Capelle aan den Ijssel
Bedrag boodschappen: € 33,85

Wie doet bij jullie thuis de boodschappen?

"Een beetje om en om, wie er tijd en zin heeft. Idealiter doen we op zaterdag boodschappen voor de hele week, maar dat lukt niet altijd omdat we een kleine koelkast en maar één vriesvak hebben. Dus we kunnen niet heel veel dingen vooruit kopen of als voorraad inslaan. Meestal gaan we daarom nog 2 tot 3 keer per week terug."

Heb je een boodschappenritueel?

"Ja, haha, ik vind het heerlijk om mijn boodschappenlijstje zo op te schrijven dat de boodschappen er in volgorde van binnenkomst tot de kassa op staan. Dat scheelt heen en weer lopen in de supermarkt en je vergeet ook niks. Mijn moeder doet dat ook altijd, ik heb dat van haar overgenomen. En ik orden mijn boodschappen ook vaak op dag, lekker overzichtelijk vind ik dat. In het weekend kijken mijn vriend en ik samen waar we die week zin in hebben en dan maken we het lijstje."

En een boodschappenbudget?

"Ja, van 300 euro per maand. Maar als we daar niet mee uitkomen, dan gaan we geen honger lijden hoor. We hebben een aparte boodschappenrekening waar we aan het begin van de maand 300 euro op storten. Vaak komen we precies goed uit, dan is het aan het einde van de maand net op. We hebben nog niet meegemaakt dat we iets over hadden helaas."

Op
Lees ook
Op het boodschappenlijstje van: Sanna

"Twee keer per maand krijgen we een maaltijdbox bezorgd met maaltijden voor vijf dagen. Van tevoren kun je die vijf gerechten dan zelf selecteren. Heel erg makkelijk en nog lekker ook. Maar toch zou ik zo'n box niet voor de hele maand willen. Ik vind het leuk om af en toe zelf nog boodschappen te doen en nieuwe recepten te bedenken of uit te proberen."

Wat is roerbakgemak?

"Geen zelfverzonnen recept hoor, zo heet het echt. Oh nee, roerbaksensatie staat er op de verpakking, geloof ik. Ik maak er steeds roerbakgemak van omdat het zo ontzettend makkelijk is. Het is een zak uit de diepvries, met heel veel groente en rijst of noedels, of iets met pasta. Dat gooi je zo in de pan, 8 minuten bakken en dan is het klaar. Het is echt heel lekker en dus mega simpel. We eten bijna elke week wel zo'n zak."

En die vega groenteballetjes en Vales?

"We proberen maximaal twee keer per week vlees te eten en de rest van de dagen vis of vegetarisch. Bovendien vinden mijn vriend en ik die vega producten superlekker, dus zo wisselen we het af. Voor ons is het belangrijk om bewust om te gaan met vlees eten. Als we vlees eten, nemen we vaak de biologische variant. Allereerst is dat beter voor het dier zelf, maar je proeft ook echt verschil vind ik. Vroeger at ik thuis al vaak vegetarisch, omdat mijn zusje geen vlees eet en mijn moeder er ook geen grote fan van was." 

Vrouwen
Lees ook
Vrouwen zorgen voor opmars vleesvervangers: 'Prijs moet nog zakken'

Ik zie geen vis, houden jullie daar niet van?

"O jawel hoor. Maar dat hebben we deze week toevallig niet gegeten. We eten regelmatig een stukje zalm, lekker met pasta of frietjes ofzo."

En haal je je huishoudelijke boodschappen ook bij de supermarkt?

"Die koop ik alleen als ze bijna op zijn en dan zet ik ze onder het kopje 'algemeen'. Daarom staan wc-papier, schoonmaakmiddelen en vuilniszakken er ook niet wekelijks op."

Eten jullie alleen maar wit brood?

"Mijn vriend wil vaak wit brood om tosti's mee te maken. We eten ook bruin brood hoor. Soms smeer ik even snel een boterham als ontbijt, maar ik neem ook vaak van die granen- of mueslirepen mee. Ik moet al om 06.00 uur in de auto zitten, dus heb niet altijd tijd om daarvoor nog te ontbijten. Op werk ontbijt ik dan met zo'n reep. Mijn vriend ontbijt met ontbijtkoekjes. In het weekend maken we van het ontbijt wel een gezellig momentje; met croissantjes, verse jus of als we laat wakker worden slaan we het ontbijt over en gaan we uitgebreid lunchen."

Op
Lees ook
Op het boodschappenlijstje van: Glenda

Snoepen jullie niet?

"Nee, ik haal het niet in huis hoor, want dan eet ik alles in een keer op! Mijn vriend ook. Soms neem ik koekjes mee of chips of popcorn voor in het weekend. Maar snoepen doen we weinig inderdaad. Goed he?!"

Wat zou je nooit in huis halen?

"Van die pakjes en zakjes waar je bijvoorbeeld nasi mee kan maken of Mexicaanse tortilla's. Ik kook liever met verse kruiden. Sowieso hou ik niet echt van kant-en-klare dingen, oké behalve roerbakgemak dan, maar dat is echt heel lekker en gezond. Oh en aardappels. Nee, die komen m'n huis niet in. Die vind ik echt niet lekker. Ik haal wel vaak zoete aardappel en bak dat in blokjes of maak er zelf frietjes van uit de oven."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore