Gezin

Op het boodschappenlijstje van: Sanna

06 september 2019 11:45 Aangepast: 06 september 2019 13:42
Beeld © Annet van den Ende

In deze rubriek nemen we iedere week een boodschappenlijstje van een lezer onder de loep: welk verhaal gaat er schuil achter de producten, wat zijn de favoriete aankopen en is er een bepaald boodschappenritueel? Deze week het lijstje van Sanna, die toch het liefst een AVG'tje op tafel zet.

Het boodschappenlijstje van…

Naam: Sanna
Leeftijd: 32
Beroep: office manager
Woont: samen met haar man en twee zoontjes van 5 en 3 jaar oud
Bedrag boodschappen: €83,30

Wie doet de boodschappen?

"Die doe ik. Ik werk drie dagen in de week en mijn man fulltime. Ik heb dus meer tijd voor de kinderen en het huishouden, en dus ook voor de boodschappen. Het boodschappenlijstje maak ik tussendoor op werk of 's avonds als de kinderen slapen."

Heb je een boodschappenritueel?

"Vaak probeer ik op zaterdag de grote weekboodschappen te doen. Dan kan ik even in m'n eentje heen en weer naar de Dirk, zonder dat ik de kinderen mee hoef te nemen. Dat winkelt een stuk rustiger, haha. Maar als we die dag met z'n allen wat leuks gaan doen of bij familie of vrienden op bezoek gaan, plan ik de boodschappen doordeweeks en neem ik de jongens gewoon mee. Meestal zet ik ze allebei in het boodschappenkarretje om te voorkomen dat ze de hele winkel doorrennen, want ik kan zo 10 minuten op zoek zijn naar eentje die zich heeft verstopt bij de ijsjes of de olijven."

Olijven?

"Ja, die kleine is dol op olijven. Hij eet ze het liefst de hele dag door. Zet je een schaaltje bij de borrel neer, is na vijf minuten dat hele schaaltje leeg. Hij krijgt dan ook z'n eigen bakje en is die leeg, dan is het klaar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Op het boodschappenlijstje van: Glenda

Ik zie geen vis, maar wel redelijk veel groente en fruit op je lijstje. Zijn je kinderen goede eters?

"Ik mag niet klagen. Ze eten best goed, maar ik kook ook niet hele gekke dingen ofzo. AVG'tjes gaan er hier het beste in, bij ons alle vier trouwens. Een schnitzeltje is favoriet, net als een lekker biefstukje. En altijd met gebakken aardappeltjes erbij en boontjes, broccoli of bloemkool. De kinderen eten er mayonaise en ketchup bij. Dat roeren ze tot een 'roze sausje' en dan dopen ze hun aardappels en groente erin. Ik vind het prima, want dan gaan die bordjes in ieder geval bijna schoon op.

In de winter kook ik ook vaak gekookte aardappelen en dan lekker prakken met de jus van de biefstuk. Hmmm. Of stamppot, hutspot, die echte Hollandse kost. Met een rookworst van de Hema erbij. Ja, daar kan je ons voor wakker maken hoor. Heel soms neem ik een kaasburger of een groenteburger mee, als vegetarische variant. Maar ja, dat eten ze dan weer niet hè. Want het is geen vlees. Vis daar houden we allemaal niet zo van. Behalve vissticks dan, tellen die ook? Ik vind een stukje vis, bijvoorbeeld een sliptong of zalm, af en toe wel lekker, dus dat bestel ik dan soms als we uit eten zijn."

Moet het vlees nog ergens speciaal vandaan komen?

"Nee hoor, gewoon bij de vleesafdeling van de Dirk. Dat is prima. De slager zit aan de andere kant van het dorp, dus dat is gewoon niet praktisch. Kiloknallers koop ik eigenlijk nooit, maar het hoeft nou ook niet altijd per se biologisch te zijn. Al is dat natuurlijk wel beter hè?! Misschien moet ik daar toch maar een beetje op gaan letten. Nu ik mezelf zo hoor praten eten we wel erg veel vlees."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apps voor een Bourgondisch leven

Wat ontbijten jullie?

"De jongens eigenlijk altijd een bruine boterham met salami of worst en eentje met pindakaas. Dat maak ik ook voor ze klaar in hun broodtrommels voor op school. Met een banaan of een appel erbij voor het fruitmoment. En thuis drinken ze daar dan nog een glas melk bij. Ik eet vaak een bakje kwark met muesli en wat fruit en mijn man smeert of een snel een boterham voor in de auto naar zijn werk of eet een bakje kwark aan het aanrecht."

Heb je een budget voor je boodschappen?

"Niet echt, maar ik probeer wel altijd op de prijs en aanbiedingen te letten. Het leven is al duur genoeg. Bij de Dirk is vaak wel iets in de aanbieding, bijvoorbeeld de worsten of de hamburgers, en dat eten we dan. Dus niet alles van wat op het lijstje staat, gooi ik in m'n kar. Bovendien snoepen wij vrijwel nooit. Ik heb denk ik één keer in het half jaar dropjes of winegums in huis. We houden meer van zoutige snacks als chips, borrelnootjes en olijven. Als de kinderen een speelmaatje uit school mee naar huis nemen, krijgen ze limonade met een lange vinger."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`