Wat haal jij nou in huis?

Op het boodschappenlijstje van: Luc

01 augustus 2019 19:42 Aangepast: 15 augustus 2019 10:19
Beeld © Annet van den Ende

In deze nieuwe rubriek nemen we iedere week een boodschappenlijstje van een lezer onder de loep: welk verhaal gaat er schuil achter de producten op het lijstje, wat zijn de favoriete aankopen en is er een bepaald boodschappenritueel? Deze week het lijstje van Luc, die net samenwoont.

Het boodschappenlijstje van…

Naam: Luc
Leeftijd: 28
Beroep: eigenaar lockerverhuurbedrijf
Woont: sinds een week samen met zijn vriendin
Bedrag boodschappen: € 31,20
 

Eh, maar één keer avondeten?

"Ja, pas einde middag beslis ik wat ik die avond wil eten. Ik kan echt nog niet bedenken waar ik overmorgen zin in heb hoor. Mijn vriendin is daar wel heel goed in; zij maakt op zondag een boodschappenlijst voor de hele week en kookt een groot deel ook al van tevoren. Ze heeft een onregelmatig rooster en eet vaak op haar werk, vandaar. Best ongezellig wel, maar ik vind het prima om voor mezelf te koken. Ik vind het ook best leuk. Als we elkaar zien en dus samen eten gaan we uitgebreid koken of lekker uit eten."

Er staan weinig gezonde producten op je lijstje

"Terwijl ik best gezond leef! Ik kom net terug van een mini-vakantie naar Schotland met mijn vriendin, waar we elke dag 16 kilometer hebben gelopen. En ik ben aan het trainen voor de halve marathon. Die is jammer genoeg net de dag na het huwelijk van mijn zus, dus dat wordt nog wel een uitdaging, haha. Verder snoep ik nooit – oké, op de Snickerijsjes na dan – eet geen chips, drink geen frisdrank en ontbijt regelmatig met een smoothiebowl. Nu ben ik brak en heb ik zin in iets vets, vandaar de drie croissantjes."

'Jimmy is mijn favoriete caissière. Sinds ik verhuisd ben, fiets ik om zodat ik bij hem mijn boodschappen kan afrekenen'

De wasverzachter moest je zeker van je vriendin meenemen?

"Nee hoor, dat is eigen input. Sinds ik samenwoon, ben ik 'chef was'. Dat kun je van weinig mannen zeggen geloof ik, maar mijn vriendin heeft mij duidelijk geïnstrueerd wat op welk programma moet en hoe. Een taak die ze volledig aan mij heeft toevertrouwd en die ik heel serieus neem. Soms appt ze me trouwens wel of ik nog iets kan meenemen, avocado's ofzo of van die 'vrouwendingen'."

En die vuilniszakken dan, ben je ook chef vuilnis?

"Haha ja, toevallig wel ja. Gelukkig hebben we een ondergrondse container vlak bij ons huis, dus 's avonds voor het slapen gaan gooi ik de volle weg en doe ik gelijk een nieuwe zak in de prullenbak."

Heb je een vast boodschappenritueel?

"Ik loop altijd als eerste naar de broodafdeling om te kijken of er kaasstengels zijn, mijn guilty pleasure. Daarna vervolg ik mijn vaste route door de supermarkt. Als ik alles in mijn mandje heb gegooid, ga ik in de rij staan bij mijn favoriete caissière. Jimmy heet hij en Jimmy draagt een handschoentje om de boodschappen sneller te kunnen scannen. We bespreken altijd even wat ik ga eten. Ik doe nu al zo'n vijf jaar boodschappen bij hem. Sinds ik verhuisd ben moet ik iets verder fietsen naar de supermarkt, maar dat heb ik er helemaal voor over. Jimmy is goud en maakt boodschappen doen leuk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Op het boodschappenlijstje: van Kim

Heb je een bepaald budget voor boodschappen

"Nee eigenlijk niet. Ik neem geen onzindingen mee, producten waar ik over twijfel koop ik niet. Ik zou denk ik niet heel veel geld besparen door weekboodschappen te doen."

Wat zou je nooit kopen

"Bananen, die vind ik echt heel goor, en kant-en-klare supermarktmaaltijden. Als ik geen zin heb om te koken bestel ik liever Thais ofzo of een hamburger."

Lijkt het je leuk als we een keer jouw boodschappenlijstje uitpluizen? Stuur ons dan een mailtje op weekendmagazine@rtl.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore