Wat haal jij nou in huis?

Op het boodschappenlijstje: van Kim

26 juli 2019 07:30 Aangepast: 15 augustus 2019 10:18
Beeld © Annet van den Ende

In deze nieuwe rubriek nemen we iedere week een boodschappenlijstje van een lezer onder de loep: welk verhaal gaat er schuil achter de producten op het lijstje, wat zijn de favoriete aankopen en is er een bepaald boodschappenritueel?

Het boodschappenlijstje van…

Naam: Kim
Leeftijd: 61
Beroep: stewardess KLM
Woont: alleen
Bedrag boodschappen: € 21,65
 

Wat staat er vanavond op het menu?

"Vandaag is oma-dag. Dan pas ik op mijn twee kleinzonen van 4 en 6 jaar oud. Ik breng ze altijd na het eten weer naar huis, maar vandaag eten mijn dochter en schoonzoon ook mee. Voor de jongetjes maak ik biologische worstjes, sperziebonen en gebakken aardappels. Én oma's zelfgemaakte appelmoes. Dat eten ze vrijwel elke week als ze hier zijn. Soms kook ik wat anders maar dan zeggen ze heel verontwaardigd: 'oma, waar zijn de worstjes?!' Voor ons, de volwassenen, maak ik een Indiaas prutje, zoals ik dat noem. Met kipfilet, veel groenten, Basmatirijst, lekker veel koriander en een Indiase currypaste uit India. Voor mijn werk reis ik de hele wereld over en neem vaak lokale producten mee. Currypaste uit India dus, limoenen en passievruchten Ghana, pittige satésaus uit Paramaribo en wijn uit Zuid-Afrika."

En die pap is niet voor jezelf neem ik aan?

"Nee, als de jongetjes blijven logeren eten ze 'sochtends een bordje met pap. De pap was op, vandaar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Wat haal jij nou in huis?

Dit is niet zo'n uitgebreid lijstje. Doe je ook wel eens boodschappen voor de hele week?

Nee, eigenlijk nooit. Als ik boodschappen doe sla ik wel heel veel in. Mijn hele kelder staat dan ook vol. Ik koop altijd heel veel fruit en groente maar doe niet aan een weekmenu. Ik kook wat ik in huis heb en waar ik op dat moment zin in heb. Bovendien neem ik ook elke keer grapefruits en appels voor mijn moeder mee, die in een verzorgingshuis woont en daar naar haar gevoel daar te weinig fruit krijgt."

Heb je een vast boodschappenritueel?

"Nee, wel een favoriete winkel. Namelijk de Lidl. Ze hebben heel veel goed fruit en groente, het personeel is superaardig en het gaat er altijd heel snel. Bovendien is de route van mijn huis naar de supermarkt een leuke omdat ik met mijn fiets het Spaarne oversteek met het pondje, daar mijn fietstassen vollaad en dan met twee tassen vol boodschappen aan het stuur weer terug ga. Soms doe ik op mijn omadag ook weleens boodschappen met de jongetjes. Een heel uitje is dat hoor voor ze, met de boot naar de winkel. Alleen zonder gaat natuurlijk een stuk sneller. Ik ben geen type dat urenlang door een winkel doolt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Verrassend simpel: ijstaart met karamel en chocolade

Heb een bepaald boodschappenbudget?

"Nee, totaal niet. Wanneer ik bij de Albert Heijn ben kijk ik wel naar producten die in de bonus zijn of de 1+1 aanbiedingen. Die maaltijdpakketten die je zelf vers moet bereiden vind ik heerlijk en makkelijk. Daar kan ik wel drie avonden van eten. Die maak ik bijvoorbeeld op maandag klaar, eet daar dan dinsdag ook nog van en vries de rest in voor een andere avond. Ideaal voor als ik terugkom van een lange vlucht en alleen nog maar wat hoef te ontdooien.

Wat gooi je standaard in je boodschappenkar?

"Groente, fruit en melk voor de koffie. Een glas melk drink ik nooit. Daar heb ik denk ik een trauma van gekregen toen ik vroeger als klein meisje op school dagelijks lauwwarme schoolmelk moest drinken. Ik gruwelde - en gruwel - daar echt van. Maar een cappuccino vind ik heerlijk."

Wat zou je nooit kopen?

"Plofkip en andere kiloknallers, omdat ik voor het dierenwelzijn ben. Ik ben geen vegetariër, lust best een stukje vlees maar gun dieren wel een goed leven. Ik walg van die megastallen en omstandigheden waaronder de dieren moeten leven. Als ik kip, vlees of vis koop is dat altijd biologisch."

Lijkt het je leuk als we een keer jouw boodschappenlijstje uitpluizen? Stuur ons dan een mailtje op weekendmagazine@rtl.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore