Mode

Nonchalant in pak

03 december 2018 20:13 Aangepast: 07 december 2018 10:41
Beeld © iStock

De feestdagen komen eraan en dan wil je wel een beetje knap aan het diner verschijnen. Gaan we 'op chic' of is casual genoeg voor de kerstlunch of om het nieuwe jaar in te luiden? 5 tips voor een warme, wollige feestlook!

Het is allang niet meer zo dat alleen de dames zich optutten voor dat ene gezellige etentje of dat feest op oudjaarsavond. Van mannen wordt ook steeds meer verwacht: een paars fluwelen jasje, een zachte coltrui voor onder een mooi pak of een stoer armbandje. En als de feestdagen voorbij zijn, kun je gelukkig alles gewoon blijven dragen. 

Fluweel

Voor het kerstdiner of het oud-en-nieuwfeest gaan we dit jaar natuurlijk op chic en dan ook nog in fluweel! Zacht, warm en nu ook nog kleurrijk. Fluwelen smokingjasjes – kunnen ook gewoon met een spijkerbroek worden gedragen – bij WE vanaf € 99,90.

Altijd een coll

We zien deze winter overal coltruien: onder je sweater of een jasje, een dikke oversized of een zachte kasjmier. Bij Uniqlo hebben ze alle soorten, in alle kleuren en alle prijscategorieën. www.uniqlo.com, vanaf € 24,90.

Ruitjes

Ook de ruit is weer helemaal terug. Eigenlijk kun je niet meer zonder een geruiten jas en helemaal goed voor de feestdagen zijn deze geruiten pakken van Topman: wollig, warm en chic. www.topman.com, vanaf € 104.

Bling bling

Een sieraad dragen is een mooie manier om je persoonlijkheid te laten zien en een statement te maken: jij besteedt aandacht aan je uiterlijk. Vooral de kralenarmbandjes zie je bij bijna iedere fahionable guy. Voor kerst moeten we een extra stap zetten, dus ga voor goud en zilver, grote ringen en zelfs een man brooch of dasspeld. www.hm.com, € 7,99.

Streepjes

De collegeshawl is weer helemaal terug! En bij Arket hebben ze wel een hele mooie, gemoderniseerde versie op de markt gebracht; herfstige kleuren, zachte wol en natuurlijk een prachtig streepje. Ook leuk om cadeau te doen! www.arket.com, € 59 

Quinten Lange

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore