Gezin

Van hoofdprijs tot helemaal gratis: zo duur is een dagje dierentuin

18 mei 2018 07:35 Aangepast: 19 mei 2018 08:48
Beeld © RTL Nieuws

Een dagje dierentuin kan een flinke aanslag zijn op je portemonnee. Zo betaalt een gezin aan de kassa bij Wildlands Emmen al gauw 127 euro. Maar er zijn ook goedkopere alternatieven. Wie met minder dieren genoegen neemt kan in Nederland zelfs een aantal kleine, gratis dierenparken te vinden.

RTL Nieuws verzamelde entreeprijzen van dierentuinen in Nederland, België en net over de grens in Duitsland. Om deze te vergelijken, bekeken we de kosten voor een familie bestaande uit twee volwassenen, een kind van 10 jaar en een kind van 4 jaar dat in het weekend of op vakantiedagen met de auto een dierentuin bezoekt. We hebben gekeken naar alle parken met een dierentuinvergunning.

ZIE OOK: Dierentuin steeds duurder, maar we blijven gaan

Wildlands duurst

Gemiddeld is een gezin ongeveer 92 euro kwijt voor een dagje dierentuin in Nederland. Wildlands Adventure Zoo Emmen is het duurst: hier tel je als gezin 127,50 euro voor neer. Meer van dit soort grote, dure parken vind je in België. Een dagje naar Pairi Daiza kost een gezin 133 euro. Je krijgt dan wel meer dan alleen dieren. Zo staat in Wildlands sinds kort een heuse achtbaan.

De 10 duurste dierentuinen

Duitsland goedkoop

Net over de grens in Duitsland zijn enkele dierentuinen te vinden die een stuk goedkoper zijn. De gemiddelde prijs voor een gezin ligt daar op 41,26 euro. Minder dan de helft van het gemiddelde in Nederland. Wat betreft soorten en aantallen dieren doen de Duitse dierentuinen niet onder voor veel van de Nederlandse parken.

Wie binnen Nederland op zoek is naar een goedkoop alternatief, kan het beste kijken naar wat kleinere, minder bekende dierentuinen. Daar kun je als familie vaak voor minder dan 40 euro al terecht. Wie met minder diersoorten genoegen neemt, kan zelfs gratis terecht bij Stichting AAP in Almere, het vogelrevalidatiecentrum in Zundert en Dierentuin Animal Farm in Beverwijk.

Hoe duur is een dagje dierentuin?

Tip: boek online

Als je eenmaal besloten hebt naar welke dierentuin je gaat, kun je het beste je kaarten online kopen. Veel dierentuinen geven daar 1 tot 4 euro korting per kaartje. Bij het Dolfinarium loopt die korting zelfs op tot 10 euro, Gaia Zoo doet aan vroegboekkorting en Apenheul geeft je een euro extra korting wanneer je je bezoek op Facebook deelt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore