Media

Achter de Schermen: Monique Smit

28 februari 2019 12:36 Aangepast: 01 maart 2019 11:55

Monique Smit combineert een druk gezinsleven met optredens door het hele land. Nu ze zwanger is van haar tweede kindje pinkt ze wat sneller een traantje weg bij gevoelige liedjes of een emotionele film.

Welke film zal je niet snel vergeten en waarom?

“Hachi blijft een van mijn lievelingsfilms, zo ontroerend. En The Boy in the Striped Pyjamas. Elk jaar rond Bevrijdingsdag wordt deze film uitgezonden en ik word er nog steeds verdrietig van.”

Hoe blijf je op de hoogte van het laatste nieuws? 

“Ik check elke ochtend als ik wakker word eerst op mijn telefoon wat er allemaal is gebeurd in de wereld. Vervolgens zet ik standaard het RTL Nieuws aan.”

Favoriete nieuwssite?

“Sinds twee jaar werk ik voor Telegraaf Vandaag, maar voor die tijd gebruikte ik ook altijd al hun app en site. Ik ben thuis opgegroeid met de Telegraaf in de brievenbus.”

Social media: verruwing of verrijking?

“Duidelijk allebei! Zelf gebruik ik het meeste Instagram en een beetje Facebook. Door mijn werk ontkom ik er eigenlijk niet aan. Je houdt je fans en volgers op de hoogte en je kunt jezelf makkelijk onder de aandacht brengen. Toch word ik er ook weleens gek van. Ik ben daardoor ‘verslaafd’ geworden aan mijn telefoon, bang dat ik iets mis, terwijl ik weet dat dat nergens op slaat.”

Thuis na een optreden, snel naar bed of nog een serie kijken?

“Na een optreden zit ik in de auto eerst nog vol adrenaline en daarna val ik standaard in slaap. Zodra ik thuis ben, ga ik ook altijd gelijk naar bed, maar kijk dan wel altijd nog éven tv.”

Heb je wel eens eend datingapp gebruikt? En beviel het?

“Ik heb mezelf nooit aangemeld voor een datingsite. Als ‘Bekende Nederlander’ lijkt me dat ook niet heel verstandig. Er zijn altijd zoveel nepaccounts dat mensen je volgens mij ook niet serieus nemen.”

Bij welke muziek moet je telkens een traantje wegpinken?

“Meestal ontroert Nederlandse muziek me meer omdat die teksten wat meer aankomen, zoals die van Marco Borsato. Maar laatst zat ik zwanger en dus vol hormonen als groot ABBA-fan naar Mama Mia, Here we go again te kijken waar ze het lied ‘I’ve been waiting for you’ zongen. Toen heb ik de rest van de film gehuild."

Als je zwanger bent, wat moet je dan absoluut niet kijken?

“Ik ben sowieso erg emotioneel aangelegd, dus zwanger of niet: ik kan overal om gaan huilen. Wat tv kijken betreft zijn er geen veranderingen.”

Wat is je favoriete autoradiostation en waarom?

“In de ochtend luisterde ik standaard naar Evers Staat Op, ik mis Edwin en zijn vrienden enorm! Nu ben ik een beetje zappende. In de middag luister ik graag naar Coen&Sander op 538 en tussendoor luister ik ook veel Nederlandstalige zenders zoals Radio NL en Sterren NL. Dat zijn de zenders waar wij als Nederlandstalige volksartiesten gedraaid worden. Ik heb laatst weer een nieuwe single ‘Gebarentaal’ uitgebracht en dan is het natuurlijk te gek om je eigen muziek op de radio te horen!”

TV op de slaapkamer?

“Ja! Wij gaan graag wat vroeger naar bed om vervolgens samen nog even een serie te kijken. In het weekend vind ik het ook fijn als Noah, onze zoon van 3, ‘s ochtends nog even lekker bij ons komt liggen om een filmpje te kijken.”

Ben je vastgeplakt aan je telefoon of kun je hem ook af en toe wegleggen?

“Eerlijk gezegd, vaak vastgeplakt! Alhoewel ik er ook m’n dagen tussen kan hebben dat ik hem thuis ergens neerleg met het geluid op stil en ik me een paar uur later afvraag waar mijn telefoon is.”

 

De nieuwe single van Monique Smit heet 'Gebarentaal'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore