Media

Achter de schermen: Jet van Nieuwkerk

31 januari 2019 12:57 Aangepast: 01 februari 2019 13:03

In deze rubriek vragen we BN'ers naar hun favoriete series, niet te missen apps en guilty pleasures. Jet van Nieuwkerk schrijft als culinair journalist over hoe je gezond kan eten zonder dat je daar ongelukkig van wordt. Ze heeft met succes de mobiel en tv uit de slaapkamer verbannen, maar is nog wel verslingerd aan Instagram.

Wat mag echt niemand missen?

“Boer Zoekt Vrouw én Heel Holland Bakt. De eerste vanwege de ongemakkelijkheid van de boeren, daar smul ik echt van. En ik hou ook van de boerderij en de liefde. Met vriendinnen praten we via de app de hele week na over de afgelopen aflevering. En de tweede doordat er van alles mis gaat bij de amateur patissiers en vanwege het spelelement. Je moet trouwens niet naar Heel Holland Bakt kijken als je honger hebt.”

Wat luister je in de file en wat juist als je lekker door wil rijden?

“Al mijn hele leven druk ik als eerste op Skyradio, want ik hou van easy listening. Ik luister nu ook steeds vaker podcasts in de auto, bijvoorbeeld Man Met Microfoon en verder veel interviews en waargebeurde verhalen. Vooral bij lange stukken rijden gaat de tijd dan snel voorbij. Bij plankgas zet ik Birdy op met het volume omhoog.”

Welk boek of welke film raakte je en waarom?

“Coming to America is de beste film aller tijden. En de eerste film waarvan ik me kan herinneren dat ik ‘m bewust keek. Eddie Murphy is geweldig als prins die even de hele prinsentoestand achter zich wil laten. Ik ken de hele film van voor naar achteren. Jeugdsentiment.”

Vastgeplakt aan je telefoon, of in staat ‘m weg te leggen?

“Tegenwoordig in staat om weg te leggen. Ik word soms gek van dat ding. Hij gaat al weken niet meer mee naar bed. Zo kom je nog eens aan gesprek toe, of andere dingen. In het begin was het even doorbijten, maar nu echt een verademing.”

Actief op social media?

“Absoluut. Niet op Twitter, want ik heb geen zin in al die negativiteit. Maar wel op Instagram. Ik hou van lekker eten en volg veel culinaire accounts. De Instamodemeisjes laat ik links liggen.”

Verstand op nul: wat is je guilty pleasure?

“De Roelvinkjes en verder elke real life soap. Wat ik zo fascinerend aan de Roelvinkjes vind is de manier waarop ze praten. Ze hebben, zeg maar, een hele eigen visie op de wereld.”

Wat is je favoriete game?

“Ik zit vreselijk in de WordFeud. Ik speel niet alleen tegen vrienden maar ook met vreemden, als m’n vrienden niet snel genoeg een woord neerleggen. Mijn doel voor dit jaar is andere woorden gebruiken. Ik wil graag mijn Wordfeudwoordenschat verbreden.”

Ooit een datingapp gebruikt?

“Ik heb een week geswiped op Tinder, daarna kreeg ik verkering. Niet door die app trouwens. Ik vond het wel moeilijk trouwens. Wat moet je na een match in vredesnaam als eerste zeggen? Soms kijk ik wel eens mee met een vriendin. Lekker een avondje vlees keuren.”

TV op de slaapkamer?

“Zeker niet. Net als je smartphone in de slaapkamer is dat niet bevorderlijk voor je sexleven. Soms mis ik die tv wel trouwens. Vooral op brakke zaterdagen waarbij je de hele dag in bed series wil kijken.”

Wat wil je nooit meer zien?

“Niets ten nadele van Lieke van Lexmond. Echt een hele aardige meid. Maar het programma Undress for Love waarbij partners elkaar op hun geslachtsdeel beoordelen, dat vind ik echt wel de bodem. Na beelden van de wederzijdse geslachtsdelen gaat de camera langzaam omhoog. Echt: how low can you go?”

Matthijs van der Pol

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`