Gadgets

Kijken met Kita: Daten

07 november 2018 17:12 Aangepast: 09 november 2018 12:07
Beeld © Studio Lambert

Redacteur Kita van Slooten spit door het aanbod aan films en series (op tv, on demand en in de bioscoop) om de leukste eruit te vissen. Deze week: de meest spraakmakende datingshows en films over daten.

Een eerste ontmoeting met een potentiële nieuwe lover is altijd spannend, maar wat als je de ander dan meteen naakt ziet? Dat gebeurt in het nieuwe programma Undress for Love, waar kandidaten hun kleren uittrekken om elkaar fysiek te beoordelen, nog voordat er een goed gesprek geweest is.

De datingshow is opvallend, maar niet uniek, want daten neemt in films en op televisie wel vaker een opmerkelijke vorm aan. Naast bekende shows als Boer zoekt Vrouw en Temptation Island, is het ook smullen met onderstaande titels.

Titel: First Dates
Wat: TV-programma
Waar: NPO3 (iedere werkdag om 19.25 uur) en Uitzending Gemist

In deze datingshow van BNNVARA, gebaseerd op de gelijknamige Britse show, ga je mee op de eerste date van anderen. Ze ontmoeten elkaar in een restaurant, waar de camera's hun grappige, vreemde en soms ronduit ongemakkelijke gesprekken vast leggen. De date van 'botte' Lisa en Jaimy deed veel stof opwaaien. Zoveel dat werd besloten die aflevering offline te halen. De rest kun je nog je gemakje terugkijken. 

Titel: 50 First Dates
Wat: Film
Waar: Pathé Thuis, MeJane

In deze romantische komedie moet de eerste date elke dag weer opnieuw plaatsvinden, want Lucy (Drew Barrymore) lijdt aan een zeldzame hersenstoornis waardoor haar korte termijngeheugen iedere avond wordt gewist. Henry (Adam Sandler) is de grootste versierder van een eiland op Hawaii. Tot hij Lucy ontmoet en meteen smoorverliefd is. HIj laat zich niet uit het veld slaan en op de meeste slimme en originele manieren probeert hij elke dag weer om Lucy te veroveren. De film is niet altijd zo grappig als de makers hadden gehoopt, maar met de chemie tussen hoofdrolspelers Barrymore en Sandler zit het zeker goed.

Titel: Naked Attraction
Wat: TV-programma
Waar: Videoland

Dit is het Britse datingprogramma waar Undress for Love op gebaseerd is. Kandidaten kiezen een van de zes naakte deelnemers om mee op date te gaan. In het begin zijn alleen blote voeten zichtbaar. Naarmate de show vordert, wordt steeds meer van de lichamen blootgegeven. Naked Attraction ademt een positieve en ruimdenkende sfeer uit. En het is ook zeker niet zo dat degene met het meest strakke lichaam automatisch gekozen wordt.

Titel: That Awkward Moment
Wat: Film
Waar: Netflix, iTunes

Drie vrienden sluiten een pact: ze blijven vrijgezel. Wel de lusten van daten en seks, maar niet de lasten van een serieuze relatie. Dat gaat natuurlijk mis als de heren stuk voor stuk verliefd worden en voor dat ingewikkelde moment komen te staan: tot wanneer is daten vrijblijvend? Vanaf welk moment wordt het serieus? De heren wringen zich in allerlei bochten om de ontwikkelingen in hun datingleven verborgen te houden. Een topfilm is dit niet, maar de sympathieke cast maakt er het beste van. Hoofdrolspeler Zac Efron won met zijn rol een MTV-award voor beste shirtloos optreden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`