Heerlijk bingen

Kijken met Kita: must sees voor deze herfst

30 oktober 2018 08:41 Aangepast: 31 oktober 2018 09:10
Beeld © Netflix

Redacteur Kita van Slooten spit door het aanbod aan films en series (op tv, on demand en in de bioscoop) om de leukste eruit te vissen. Deze week: wat zijn de beste series en leukste programma's om deze herfst mee op de bank te kruipen.

Titel: House of Cards
Waar: Netflix
Lengte: 6 seizoenen

Het zesde en laatste seizoen van House of Cards verschijnt 2 november op Netflix. Na de beschuldigingen van seksueel wangedrag is Kevin Spacey is uit de serie geschreven. Zijn personage Frank Underwood is overleden en diens vrouw Claire heeft nu de touwtjes in handen als nieuwe president van de Verenigde Staten. In de trailer maakte ze meteen een pittig statement: 'De heerschappij van de blanke, oude man is voorbij'. Dat belooft wat.

Titel: Brard & Jekel: VetGelukkig?! 
Waar: NTR op NPO3, woensdagen om 20:25
Lengte: 1 seizoen

In deze vierdelige serie presenteert de NTR een gloednieuw tv-duo: Patty Brard en wetenschapsjournalist Diederik Jekel. Ze weten allebei wat het is om te strijden tegen overgewicht en nu onderzoeken zij vanuit hun persoonlijke ervaring de wetenschappelijke en culturele kanten van overgewicht. Thema's die voorbij komen zijn: fatshaming, daten en natuurlijk het dieet.

Titel: Bodyguard
Waar: Netflix
Lengte: 1 seizoen

Oorlogsveteraan David weet een terreuraanslag in een trein te voorkomen en wordt daarna aangesteld als de beveiliger van Julia Montague, de Britse minister van Binnenlandse Zaken. Maar haar politieke visie botst flink met die van David, wat voor de nodige intriges zorgt. Deze politieke thriller was afgelopen zomer een gigantische kijkcijferhit in Engeland. Nu heeft Netflix de streamingrechten van de BBC-serie bemachtigd en is het onze beurt om aan de buis gekluisterd te zitten.

Titel: Soof
Waar: Videoland, seizoen 2 is vanaf 29 november te zien
Lengte: 2 seizoenen

Na twee films en een eerste seizoen van haar eigen serie gaat Soof door, zoals we van haar gewend zijn. In seizoen twee is haar liefdesleven even rommelig als altijd. Daarnaast krijgt Soof haar eigen kookprogramma met de hulp van Jim. Hoe houdt de chaotische en nuchtere Soof zich staande in de glitter en glamour van de TV-wereld? Naast de bekende gezichten zijn er ook nieuwe personages. Zo speelt Robert de Hoog Victor, de producent en regisseur van Soofs show en haar nieuwe love interest.

Titel: Patrick Melrose
Waar: NPO Start
Lengte: 1 seizoen

Het zou zomaar kunnen dat je tijdens de zomer deze topserie op televisie gemist hebt. Gelukkig kun je via NPO Start op je gemakje alles terugkijken. Benedict Cumberbatch speelt Patrick Melrose, die getekend is door zijn jeugd, worstelt met een drugsverslaving, de dood van zijn vader en zijn eigen pogingen om een goede vader te zijn. Ondanks alle uitdagingen heeft Patrick een uitstekend gevoel voor humor, wat zich uit in vlijmscherpe dialogen. De serie, waarvan een tweede seizoen in de maak is, is gebaseerd op de semi-autobiografische romans van journalist Edward St. Aubyn, die een kritisch en heerlijk satirisch beeld van de Engelse aristocratie geven.

Titel: LOIS
Waar: NPO1, vanaf woensdag 28 november drie weken te zien om 21.30 uur
Lengte: 1 seizoen

Deze driedelige thrillerserie is gebaseerd op de boekenreeks van Simone van der Vlugt. Lois Elzinga, gespeeld door Noortje Herlaar, werkt als rechercheur bij de Alkmaarse politie en krijgt iedere week met een nieuwe, complexe zaak te maken. Lois leeft voor haar werk en heeft voor de rest van de wereld geen ruimte. Haar leven is gecontroleerd en ze houdt zich streng aan haar zelfopgelegde regels. Als een geheim uit haar verleden ineens komt bovendrijven, komt Lois’ privéleven op scherp te staan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`