De uitdaging van deze week ging over meer groente én het liefst ook een vegetarisch gerecht. Dat kan Hugo natuurlijk als geen ander en dus ging hij aan de slag met een heerlijke, groene shakshuka met een verassende bijpassende salade.
Meer groente én vegetarisch eten? Dat doe je met deze groene shakshuka!
Groene shakshuka met volkoren pita
- (vega) hoofdgerecht 4 personen
- bereiding circa 30 minuten
Ingrediënten:
- 2 tenen knoflook
- 4 stengels bleekselderij
- 1 rode paprika
- olijfolie
- 1 eetl. komijnzaad
- 500 gram spinazie a la creme
- 30 gram peterselie
- 15 gram munt 200 gram doperwten
- 4 eieren
- chilivlokken (optioneel)
- 4 volkoren pita
- citroenrasp
- zout & peper
Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt.
Extra nodig:
- microplane
Bereidingswijze:
Stap 1: Hak de knoflook fijn, de bleekselderij in dunne ringen en de rode paprika in blokjes.
Stap 2: Verhit een paar eetlepels olijfolie in een hapjespan of braadpan en fruit hierin de knoflook 1 minuut. Voeg het komijnzaad toe en bak samen 30 tot 60 seconden.
Stap 3: Voeg de bleekselderij en paprika toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg daarna de spinazie toe en blijf roeren tot de blokjes volledig zijn gesmolten.
Stap 4: Hak intussen de peterselie (inclusief de steeltjes) en de muntbladeren fijn.
Stap 5: Voeg de doperwten samen met de kruiden toe aan de pan en roer het geheel goed. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
Stap 6: Maak met een lepel 4 kuiltjes in het spinaziemengsel en breek daar de eieren in. Doe een deksel op de pan en gaar de eieren 5 tot 8 minuten. Het eiwit moet helemaal stollen en het eigeel mag nog zacht zijn.
Stap 7: Verwarm de pita in de oven of broodrooster.
Stap 8: Haal – als de eieren gestold zijn – het deksel van de pan en maak het geheel op smaak af met wat citroenrasp en chilivlokken. Serveer de shakshuka met de volkoren pita om mee te dippen.