Lekkerder bij de Boer

App voor boerenproducten populair: 'Duizenden aanmeldingen per dag'

09 juli 2022 10:00 Aangepast: 11 juli 2022 09:27
Thomas Siahaya is de oprichter van de app Beeld © EditieNL

Of het nu op de snelweg of op televisie was: de afgelopen weken kon je niet om de boeren heen. Het effect daarvan merkt de maker van Lekkerder bij de Boer, een app waar je gemakkelijk boerderijwinkels bij je in de buurt kan vinden. "Mensen hebben behoefte aan boerenproducten."

De app, die aan het begin van de pandemie in het leven is geroepen, staat deze week stijf bovenaan de hitlijsten van zowel de App Store van Apple als de Play Store van Google. "We krijgen duizenden aanmeldingen per dag", vertelt initiatiefnemer Thomas Siahaya.

Alle soorten boeren

Groentestalletjes, versautomaten, melktaps, imkerijen of wijngaarden: alle soorten boeren kunnen zich aanmelden bij de app en hun assortiment erop zetten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kabinetsplan: versneld honderden miljoenen euro's voor uitkopen boeren

Ook Heleen Provoost heeft dat gedaan. In haar Landwinkel Weststrate verkoopt ze fruit. "Appmaker Thomas winkelde altijd bij ons, dus zo raakten we met elkaar in gesprek over de app", vertelt ze aan EditieNL.

"De herkenbaarheid die de app oplevert voor mijn bedrijf is erg fijn." Met name in coronatijd was de hulp erg welkom voor haar.

De app De app

Maar ook nu staan boeren te springen om dit soort initiatieven, denkt merkendeskundige Rik Riezebos. "We weten allemaal hoe ontevreden zij op dit moment zijn. Zij zoeken andere inkomstenbronnen en daar kan zo'n app dan goed bij helpen."

Populair

Dat de app ook bij het publiek aanslaat verbaast hem niet. "Op dit moment vliegt alles waar het woord 'boer' op staat de winkel uit. Mensen hebben daar nu behoefte aan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Corona betekent big business voor handel in boerenproducten

Los van de aandacht die er nu voor de boeren is, past dit soort producten ook bij de tijd waarin we leven, zegt Riezebos. "We willen steeds gezonder eten en willen van de fabrieksmatigheid af. Minder smaakstoffen en andere toevoegingen. Sommige zuivelmerken hebben een veel echtere smaak."

Supermarkten spelen hier ook op in. "Die bieden steeds vaker lokale producten aan. Mensen willen geen garnalen uit Marokko meer."

Ook bezorgen

In eerste instantie was de app alleen bedoeld om de consument kennis te laten maken met de boerenwinkel in de buurt, maar maker Siahaya laat weten dat er momenteel ook wordt gewerkt aan een bezorgservice. Dan hoeft de klant dus helemaal niet meer de deur uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore