Koken met Hugo!

Een ontspannen dinsdag met een verse soep en mangosmoothie

30 november 2021 17:34

Begin de dinsdag lekker ontspannen met een heerlijke soep vol groente en gegrilde kip, geserveerd met naanbrood. Daarnaast laat Hugo je ook zien hoe je een tropische mangosmoothie kunt maken.

Wortelsoep met gegrilde kip en naan

Maaltijdsoep voor 4 personen

Bereiding circa 30 minuten  

Ingrediënten:

  • 300 gr. uien
  • 30 gr. roomboter
  • 1 flinke aardappel
  • 450 gr. winterpeen
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 bouillontabletten (kip of groente)
  • zout en peper
  • 1 bos verse koriander
  • 1 limoen
  • 350 gr. gegrilde kip (zie recept)  

Voor erbij:

  • naanbrood  

Gegrilde kip

Kipgerecht 4 personen

Bereiding circa 15 minuten  

Ingrediënten:

  • 300 gr. kipdijfilet zonder vel
  • zout en peper
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • neutrale olie  

Extra benodigdheden:

  • grillpan  

Mangolassi

Drank 4 personen

Bereiding circa 10 minuten  

Ingrediënten:

  • 2 eetrijpe mango’s
  • 450 ml volle yoghurt
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 100 gr. ijsklontjes
  • ½ theelepel kardemom
  • eventueel scheutje rozenwater  

Extra benodigdheden:

  • blender
  • 4 glazen
  • herbruikbare rietjes

Soepje vol groenten

Stap 1: pel en snipper de uien.

Stap 2: laat de boter smelten in een pan en fruit hierin de uien tot ze zacht zijn.

Stap 3: schil en snijd ondertussen de aardappel en peen in blokjes.

Stap 4: voeg de specerijen toe aan de pan en bak een half minuutje mee.

Stap 5: voeg de aardappel en wortel toe en bak een minuut.

Stap 6: voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten boven de pan. Laat circa 25 minuten koken of tot de groenten gaar zijn.

Stap 7: pureer de soep. Pluk de koriander.

Stap 8: snijd de gegrilde kip in reepjes.

Stap 9: Schep de soep in kommen of diepe borden, leg de kip erin en bestrooi met korianderblad. Geef er parten limoen bij om de soep op te frissen.

Heerlijke gegrilde kip

Stap 1: verhit de grillpan.

Stap 2: sla de kip eventueel iets platter tussen folie met een vleeshamer of een pan.

Stap 3: kruid de kip met zout, peper, korianderpoeder, gemberpoeder en knoflookpoeder en wrijf in met olie. Rooster ze hierna in circa 4 minuten per kant goed gaar.

Tip: draai je vlees niet te snel om, hierdoor trek je het kapot. Kippenvlees bakt zichzelf eerst vast aan de pan, maar daarna ook weer los en dan kun je hem makkelijk draaien.

Een tropisch drankje

Stap 1: schil de mango’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Stap 2: pureer in de blender de mango, yoghurt, ijs, honing, kardemom en eventueel een klein scheutje rozenwater.

Stap 3: verdun, naar smaak, met wat water en schenk in de glazen. 

stap 4: serveer eventueel met een rietje en een takje munt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore