Koken met Hugo!

Smaakvolle Chinese pannenkoekjes met eend en zelfgemaakte hoisinsaus

25 november 2021 17:12

Vandaag maakt Hugo één van Froukjes lievelingsgerechten: Chinese pannenkoeken met hoisinsaus! Hij laat zien hoe je deze kruidige en zoete saus zelf kunt maken en hij leert ons alle technieken die je nodig hebt voor deze heerlijke lekkernij.

Chinese pannenkoekjes met eend

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: circa 45 minuten  

Ingrediënten:

  • 2 theelepels Chinese 5-spice/vijfkruidenpoeder
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 4 eendenborsten (170 gr. per stuk)
  • pannenkoekendeeg (zie recept)
  • 1 komkommer
  • 1 bos lente-uien
  • hoisinsaus (zie recept)  

Extra benodigdheden:

  • bakkwast  

Hoisinsaus

Saus voor 4 personen

Bereidingstijd: circa 10 minuten  

Ingrediënten:

  • 1 teen knoflook
  • 150 gr. lichte miso
  • 200 ml donkere sojasaus
  • 2-3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel 5-spice poeder
  • 5 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepel sambal badjak  

Extra benodigdheden:

  • schone pot

Chinese pannenkoekjes

Bijgerecht, 18 stuks

Bereidingstijd: circa 25 minuten + deeg laten rusten  

Ingrediënten:

  • 275 gr. bloem + extra voor uitrollen
  • 250 ml heet water
  • 2 eetlepels sesamolie  

Extra benodigdheden:

  • deegroller

Pannenkoekjes op de Chinese wijze

Stap 1: doe de bloem in een kom (kan ook op het aanrecht als je er een dijkje van bouwt). Schenk langzaam het hete water erbij en meng het met stokjes of een vork tot alles is opgenomen. Voeg eventueel een beetje extra water of extra bloem toe.

Stap 2: kneed het deeg circa 8 minuten tot een glad en elastisch deeg. Laat het afgedekt 30 minuten rusten.

Stap 3: maak een rol van het deeg (45 cm) en snijd de rol in 18 stukjes. 

Stap 4: rol van alle stukjes bolletjes. Doop steeds 2 bolletjes in de sesamolie en druk deze met de oliekant tegen elkaar. Rol de twee samengekomen bollen op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dun pannenkoekje.

Stap 5: verhit een koekenpan en bak de pannenkoekjes 1-2 minuten per kant.

Stap 6: laat de pannenkoekjes iets afkoelen en trek ze dan los van elkaar zodat je er weer twee krijgt.

Chinese barbecuesaus

Hoisinsaus is dé barbecuesaus van China. Het is een erg kruidige maar tegelijkertijd ook zoete saus. Deze is tevens erg goed te gebruiken bij wokgerechten.

Je kunt de saus in de supermarkt kopen, maar je kunt het ook erg makkelijk zelf maken! Zo kun je 'm ook aanpassen naar jouw eigen smaakvoorkeuren.

Stap 1: pel en rasp de knoflook boven een steelpan. Zo krijg je de mooiste smaak.

Stap 2: voeg de overige ingrediënten toe en breng het aan de kook. Laat het vervolgens 10 minuten inkoken.

Stap 3: laat de saus afkoelen en bewaar het in een schone pot.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Pannenkoekjes met een topping van eendenborst

Stap 1: verwarm de oven voor op 180°C (onderbovenwarmte).

Stap 2: meng het vijfkruidenpoeder (te koop in de supermarkt) met de honing en bestrijk de eendenborst hiermee.

Stap 3: leg de eendenborst met de vette kant naar boven op een bakplaat en bak 25-30 minuten in de oven.

Stap 4: snijd de eendenborst in heel dunne reepjes.

Stap 5: snijd ook de komkommer en lente-ui in dunne reepjes.

Stap 6: beleg de pannenkoekjes met hoisinsaus, eend, komkommer en lente-ui.

Dat wordt smullen! 

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore