Lifehack: zo pel je een mandarijn zonder je handen vies te maken

Rond deze tijd van het jaar liggen de schappen in de supermarkt er weer vol mee: mandarijnen. Deze citrusvruchten hebben een heerlijk frisse smaak en zitten boordevol vitamine C. Alleen dat pellen… We kunnen wel stellen dat het een gedoe is. Je handen zitten onder en de geur blijft nog uren na het eten aan je vingers kleven. Maar die tijd is voorbij, want met deze slimme truc pel je een mandarijn zonder vieze handen te krijgen.
Pellen zonder geknoei
Al die tijd pelde je een mandarijn dus op de verkeerde manier! Met deze lifehack wil je nooit meer anders en het enige wat je daarvoor nodig hebt is een scherp mes.
Stap 1: snij de boven- en onderkant van de mandarijn eraf.
Stap 2: maak in het midden van de vrucht aan de top een inkeping. Zorg er dus voor dat je hem niet helemaal doorsnijdt.
Stap 3: rol de mandarijn uit en je kunt zo alle partjes makkelijk van de schil afhalen.
Simpel toch? Deze truc werkt niet alleen voor mandarijnen. Ook sinaasappels zou je op de manier kunnen pellen. Je plakkerige en geurende vingers zijn voorgoed verleden tijd!
Fotocredits
Headerfoto: am JD
