Koken met Hugo!

Een heerlijke nazomer met een Spaanse sangria en een snelle stoof

27 september 2021 17:12 Aangepast: 28 september 2021 13:49

Haal nog één keer de zomer in huis met dit kleurrijke Spaanse recept. Hugo maakt een virgin sangria met veel fruit en een snelle stoof van kip en chorizo. Makkelijk en erg lekker!

Virgin sangria

  • drankje, 4 personen
  • bereiding circa 10 minuten  

Ingrediënten:

  • 2 nectarines
  • 1 citroen
  • 1 trosje druiven
  • 75 g aardbeien
  • flinke handvol ijsblokjes
  • 1 fles alcoholvrije rosé
  • 250 ml sprite of 7up of bruisend mineraalwater
  • paar takjes munt  

Extra nodig:

  • karaf en glazen

Snelle stoof van kip en chorizo

  • hoofdgerecht 4 personen
  • bereiding circa 35 minuten  

Ingrediënten:

  • 1 ui                                                                     
  • 2-3 tenen knoflook
  • neutrale olijfolie
  • 400 g kippendijfilets zonder bot
  • 100 g chorizo (stuk)
  • 3 kleuren paprika’s
  • 1 Spaanse peper
  • 1-2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 100 ml rode wijn
  • 1-2 blikken tomatenblokjes
  • 240 g cannellinibonen, witte bonen of limabonen
  • zout en peper  

Krielaardappels met koriandersaus

  • bijgerecht 4 personen
  • bereiding circa 25 minuten  

Ingrediënten:

  • 1 kg krielaardappels
  • grof zeezout en peper
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bos koriander
  • 150 ml neutrale olijfolie
  • sherryazijn of rode wijnazijn

Extra nodig:

  • hakmolentje

Sangria boordevol fruit

In deze sangria gaat lekker veel fruit. Denk er aan om vooral fruitsoorten uit het seizoen te nemen, want dat is lekkerder en beter voor het milieu!

Stap 1: snijd de nectarines door de helft en verwijder de pit. Snijd de nectarines daarna in partjes. Je kunt ze met schil en al opeten! 

Leuk weetje: een nectarine is een gemuteerde perzik! 

Stap 2: was en snij de citroen in plakjes. Halveer de druiven. 

Stap 3: maak de aardbeien schoon en halveer de grote . 

Stap 4: doe ijsblokjes in de karaf en voeg het fruit en de takken munt toe. Schenk de rosé en limonade erbij en voilà! 

Snelle, Spaanse stoof

Een lekkere, snelle, doordeweekse maaltijd, dat klinkt vaak als muziek in de oren. Met deze stoof gaat dat zeker lukken!

Stap 1: pel en snipper ui en de knoflook.

Stap 2: verhit een scheut olie in een braadpan en fruit de ui. Voeg de knoflook daarna ook toe.

Stap 3: snijd de kip in stukken en de chorizo in halve plakjes. Voeg beide toe aan de pan.

Tip: gebruik kippendijen voor het gerecht. Deze blijven veel langer mals omdat dit deel van de kip meer beweegt. Het is ‘beweegvlees’. Daarbij is het goedkoper dan kipfilet, win-win.

Stap 4: snij de paprika’s in stukken en snijd de peper in dunne ringetjes (verwijder voor een milde versie de zaadjes). Voeg toe aan de pan en bak tot de kip mooi bruin is.

Stap 5: voeg het gerookte paprikapoeder erbij en bak heel even mee.

Stap 6: blus af met de wijn en laat even inkoken. Als het goed is, hoor je het nu lekker sissen.

Stap 7: voeg de tomatenblokjes en uitgelekte bonen erbij. Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat 15-20 minuten stoven tot de kip gaar is.

Aardappeltjes met koriandersaus

Stap 1: was de aardappels en voeg water toe totdat ze net onder staan. Voeg er zout bij en breng aan de kook. Als het eenmaal kookt, zijn de aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap 2: maak intussen de koriandersaus. Rooster en vijzel het komijnzaad en pel de knoflook. Maal de knoflook daarna met de koriander, olijfolie, een scheut azijn en de komijn in het hakmolentje. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Tip: als je niet van koriander houdt, kun je natuurlijk ook peterselie of een ander kruid gebruiken!

Stap 3: lepel de koriandersaus over de aardappels. Smullen maar!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore