Koken met Hugo

Het toetje van de dag: zo maak je limoentaart

01 september 2021 16:45 Aangepast: 08 september 2021 12:45

Een lekker toetje, daar wordt iedereen blij van! Hugo maakte vandaag zijn favoriete taart. Een lemon-cheescake achtig taartje wat je perfect kunt eten na de Mexicaanse salade die hij vandaag als maaltijd op tafel zette.

Limoentaartje met vers fruit en munt

  • taart 8 personen
  • bereiding circa 1 uur  

Ingrediënten:

Deeg

  • 225 g bloem
  • snuf zout
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 75 g suiker
  • 150 g roomboter  

Vulling

  • 4 eidooiers
  • 4-5 limoenen
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 200 ml slagroom
  • vers fruit
  • munt
  • geklopte slagroom voor serveren  

Extra nodig:

  • keukenmachine
  • springvorm 24 cm
  • bakpapier
  • handmixer

 

Deeg maken

Hugo begint met het maken van het deeg. Dat bak je eerst al een klein beetje voor in de oven. Daarna maak je het taartje pas helemaal af. 

Stap 1: verwarm de oven voor op 170˚C (hetelucht).

Stap 2: doe de bloem, het zout, de kokosrasp en de suiker in de kom van de keukenmachine.

Stap 3: snij de boter in blokjes, voeg erbij en draai tot een samenhangend deeg.

Stap 4: bekleed de springvorm met bakpapier.* 

*Tip: Leg bakpapier over de bodem van de springvorm en klem deze daarna vast in de vorm. Rondom steekt het papier dan aan alle kanten uit, waarna je het makkelijk wegknipt met een schaar. Zo weet je dat de bodem altijd goed met papier is bekleed.

De zijkanten ga je ook bedekken. Smeer deze even grof in met boter zodat je het bakpapier er makkelijk tegenaan kunt plakken. Laat gerust een randje uitsteken, dat is helemaal niet erg.

Stap 5: druk het deeg in de springvorm en maak glad met de bolle kant van een lepel.

Stap 6: bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 7: rasp de schil van de limoenen helemaal rondom en pers ze allemaal uit.

Stap 7: doe alleen het eigeel in een kom en mix deze tot ze lichtgeel zijn. Voeg de gecondenseerde melk, slagroom, limoenrasp en het sap er aan toe en mix tot een mengsel. Je hoeft het geheel niet op te stijven. Goed mengen is voldoende, het wordt vanzelf dikker in de oven.

Stap 8: schenk het mengsel op de - zojuist voorgebakken- bodem en bak het geheel nog circa 20 minuten.

Stap 9: laat de taart helemaal afkoelen en maak hem af met vers fruit, munt en opgeklopte slagroom. 

Smullen!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore